Când ar trebui să muncești în străinătate

94
Când ar trebui să muncești în străinătate - muncastrain-1416495455.jpg

Articole recomandate

Având în vedere că a-ți găsi jobul preferat în România, la ora actuală, nu este întocmai la îndemâna oricui, specialiștii Cariere.ro sunt de părere că, dacă sunteți tineri, n-ar fi rău să încercați să vă găsiți ceva de lucru în afara granițelor țării. Tinerețea este perioada propice pentru asta. Iată și de ce e bine să lucrezi în străinătate înainte să împlinești 30 de ani:


Cel mai câștigat este caracterul

Ești nevoit să te muți în altă țară, să te obișnuiești cu o limba nouă, dar și cu oameni noi, începi un job nou, înveți o mulțime de lucruri... Cum ar putea acestea să nu te ajute să îți construiești și să îți fortifici caracterul? 


Renunță la ideile preconcepute

Cu toții creștem cu anumite noțiuni preconcepute despre stereotipuri naționale sau de orice gen. Acestea sunt rezultatul educației nostre, a religiei, a originii etnice, a genului sau a educației primite în familie. Poate crezi că în țările nordice, de exemplu, vei întâlni numai de oameni reci, cum nu sunt românii noștri. Poți avea surpriza ca odată ajuns în astfel de locuri să descoperi că lucrurile nu stau deloc așa, că și acolo sunt extrem de mulți oameni calzi, prietenoși, gata să te ajute să te integrezi. Dincolo de revelația pe care o vei trăi, pe viitor, nu-ți vei mai permite să tragic concluzii pripite sau incorecte despre oameni înainte de a ți se oferi ocazia să-i cunoști.


Curajul de a risca

Atunci când pleci în altă țară pentru un job îți asumi și anumite riscuri. În primul rând, la început, nu cunoști prea mulți oameni, nici locuri, trebuie să te obișnuiești cu nouă limba și cu obiceiurile. Poate că îți va lua ceva timp să te obișnuiești, poate că la un moment dat vei renunța la gândul de a te întoarce acasă. Dar dacă totul merge bine, vei învăța și cum să îți asumi riscuri și vei deveni mai curajos.


Șansa de a învăța

Munca în străinătate îți va oferi și posibilitatea de a învăța o serie de lucruri despre o altă cultură, de a cunoaște oameni cu care nu erai obișnuit, de a te acomoda și de a experimenta cu bucătăria locală, de a vizita locuri noi... Or, toate acestea ajută enorm la dezvoltarea ta personală și la educație. De asemenea, ajuns într-o țară nouă, vei descoperi o mulțime de mâncăruri pe care nu le-ai încercat până acum. Încet-încet, le vei învață pe majoritatea și poate vei vrea să le și gătești. În orice caz, să locuiești în altă țară poate fi o experiență de neuitat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ghid de prietenie la locul de muncă
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Masculinizarea doamnelor…
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Câte ore se poate munci fără riscuri
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru un interviu relaxat
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că poți fi un factotum?
Pagina a fost generata in 1.8672 secunde