Capcanele dietei de vacanță

67
Capcanele dietei de vacanță - capcaneledieteidevacanta-1378126830.jpg

Articole recomandate

Te pregătești să pleci într-o vacanță târzie, cu bilet all-inclusive? Tentațiile sunt mari, la fel și riscul de a te îngrășa rapid, fără să-ți dai seama. Află cum poți să eviți "bagajele suplimentare" la venirea din concediu.

Uită de prăjeli

Ziua bună se cunoaște de dimineață. Adică de la micul dejun, când ar fi bine să renunți la bacon...

Gândește-te cum îți vei petrece ziua. Mănâncă ceva ușor de dimineață, cereale și fructe. Dacă îți programezi un prânz ușor și o cină bogată, poți mânca dimineață ceva mai consistent.

Alege ciupercile și legumele coapte, în loc de cârnați și bacon prăjit.

Nu trebuie să încerci chiar toate felurile și nu-ți umple cu mâncare farfuria, pentru că te vei simți obligată să nu lași nimic în ea, chiar și după ce te-ai săturat. Atenție mai ales la deserturi! Ouăle sunt considerate un super aliment, sunt hrănitoare, o sursă bogată de proteine, aminoacizi de creștere, vitaminele D și B12, seleniu, colina și antioxidanți, care cresc nivelul HDL (al colesterolului bun).

Mâncarea la pachet

Evită să-ți potolești foamea cu semipreparate. Fă-ți un pachet cu mâncare înainte de a pleca de acasă: câteva sandvișuri, o cutie cu paste sau salată, atunci când e posibil.

Păstrează la îndemână, în mașină, fructe proas-pete și gustări sănătoase (fistic, alune, batoane cu cereale, fructe uscate). În avion, hidratează-te cu apă și sucuri de fructe în loc să bei vin. Masa din avion nu e chiar ceea ce visezi să mănânci în călă-torie, așadar fii selectivă!

Răsfăț culinar, dar cu măsură!

Bucură-te de savoarea bucătăriei locale, dar nu uita: fără sosuri grase, cu smântână, prăjeli și patiserie. Optează pentru meniurile din pește, fructe de mare, legume și salate.

Întreabă chelnerul despre modul de preparare și alege numai variantele la grătar sau cuptor. Alege salata de fructe și sorbetul în locul prăjiturilor cu cremă și al înghețatei cu frișcă.

Încearcă să bei un pahar plin cu apă înainte de fiecare masă - pe lângă hidratare, apa te va ajuta să te saturi mai rapid și să nu exagerezi cu mâncarea.

(sursa:www.avantaje.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Este mâncarea raw mai bună?
Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Vitamine la pachet
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Întărește-ți sistemul imunitar
Pagina a fost generata in 1.6086 secunde