Cât zahăr punem în gem
Articole recomandate
La prepararea gemurilor, eterna dilemă a gospodinelor este cât zahăr și câte fructe folosim. Cunoscătorii, de regulă, pentru gem recomandă ca proporție fructe – zahăr să fie de 2/1. Aceasta poate fi însă modificată, evident, în funcție de tipul de fructe și de timpul de conservare.
Rolul zahărului în gem este extrem de important, pentru că leagă și permite conservarea. Cu cât punem mai mult zahăr, cu atât gemul va putea să fie fiert mai puțin, iar fructele își vor păstra astfel culoarea, aroma și vitaminele. Dacă, totuși, dorim să punem mai puțin zahăr, întrucât e clar că zahărul în exces dăunează sănătății, atunci gemul va trebui fiert mai mult, ca să se lege. Din păcate, cu cât fierbe mai mult, cu atât culoarea se modifică spre brun închis și chiar negru, datorită caramelizării zahărului, iar vitaminele din fructe se pierd.
Concluzia: 1. Zahăr mai mult - fructele își păstrează aroma, culoarea și calitățile, timp lung de conservare. 2. Zahăr mai puțin - fierbere îndelungată, culoare modificată, pierderea aromei naturale și a vitaminelor. Este la îndemâna fiecărei gospodine să opteze pentru ce variantă dorește.
Rolul zahărului în gem este extrem de important, pentru că leagă și permite conservarea. Cu cât punem mai mult zahăr, cu atât gemul va putea să fie fiert mai puțin, iar fructele își vor păstra astfel culoarea, aroma și vitaminele. Dacă, totuși, dorim să punem mai puțin zahăr, întrucât e clar că zahărul în exces dăunează sănătății, atunci gemul va trebui fiert mai mult, ca să se lege. Din păcate, cu cât fierbe mai mult, cu atât culoarea se modifică spre brun închis și chiar negru, datorită caramelizării zahărului, iar vitaminele din fructe se pierd.
Concluzia: 1. Zahăr mai mult - fructele își păstrează aroma, culoarea și calitățile, timp lung de conservare. 2. Zahăr mai puțin - fierbere îndelungată, culoare modificată, pierderea aromei naturale și a vitaminelor. Este la îndemâna fiecărei gospodine să opteze pentru ce variantă dorește.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 21 August 2013
Vineri, 23 August 2013
Miercuri, 21 August 2013
Luni, 19 August 2013