Greșeli de evitat la prepararea clătitelor
Articole recomandate
l Nu face greșala să pui întâi ouăle și laptele și peste ele să presari făina în ploaie. Pune întâi făina, fă în mijloc o adâncitură și acolo toarnă ouăle, făina și uleiul. Amestecă-le dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, până se omogenizează.
l Spune nu uleiului de măsline din cauză că împrumută clătitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar dacă vrei umplutură dulce pentru ele, vei strica tot.
l Folosește ce este mai simplu, adică făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. Se schimbă situația dacă vrei clătite americane.
l Dacă poți, alege întotdeauna ouă de casă. Colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent.
l Dacă vrei clătite ceva mai slabe caloric, poți folosi lapte semidegresat, însă în niciun caz complet degresat, căci vei pierde exact consistența pufoasă a clătitelor.
l Spune nu uleiului de măsline din cauză că împrumută clătitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar dacă vrei umplutură dulce pentru ele, vei strica tot.
l Folosește ce este mai simplu, adică făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. Se schimbă situația dacă vrei clătite americane.
l Dacă poți, alege întotdeauna ouă de casă. Colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent.
l Dacă vrei clătite ceva mai slabe caloric, poți folosi lapte semidegresat, însă în niciun caz complet degresat, căci vei pierde exact consistența pufoasă a clătitelor.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 21 August 2013
Luni, 19 August 2013
Luni, 19 August 2013
Marţi, 13 August 2013
Marţi, 13 August 2013