Prăjitură cu piersici
Articole recomandate
Ingrediente: 5 ouă, 350 ml ulei, 350 g făină, 250 g zahăr pudră, un plic de zahăr vanilat, o linguriță coajă de lămâie rasă, 4 piersici sau nectarine (sau alte fructe de sezon), o lingură rasă scorțișoară măcinată sau ghimbir pudră, jumătate plic praf de copt - 5 g, puțină sare.
Preparare: Încingeți cuptorul la 160 de grade (temperatură medie spre mică). Spălați fructele și scoateți-le sâmburii. Tăiați fructele în felii (semiluni) groase de un centimetru. Separați albușurile de gălbenușuri. Faceți o maioneză din gălbenușuri și uleiul adăugat treptat.Separat, bateți ouăle spumă și încorporați în ele zahărul pudră și cel vanilat. Amestecați bine făina cu praful de copt pe o farfurie adâncă și adăugați coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Încorporați, cu ajutorul unui tel, maioneza din gălbenușuri cu albușurile bătute spumă.Încorporați făina amestecând ușor. Ungeți o tavă întinsă cu unt sau ulei și tapetați-o cu făină. Turnați aluatul și nivelați-l. Treceți fructele prin 2 linguri de făină amestecate cu scorțișoară sau ghimbir. Feliile de fruct se trec prin făină ca să nu lase prea multă zeamă. Așezați fructele simetric în aluat pentru a-l putea porționa ulterior. Introduceți tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Verificați dacă s-a copt folosind o scobitoare.Nu tăiați prăjitura înainte de răcire. Se servește ca atare, pudrată cu zahăr sau cu o lingură de frișcă ori o cupă de înghețată.
Preparare: Încingeți cuptorul la 160 de grade (temperatură medie spre mică). Spălați fructele și scoateți-le sâmburii. Tăiați fructele în felii (semiluni) groase de un centimetru. Separați albușurile de gălbenușuri. Faceți o maioneză din gălbenușuri și uleiul adăugat treptat.Separat, bateți ouăle spumă și încorporați în ele zahărul pudră și cel vanilat. Amestecați bine făina cu praful de copt pe o farfurie adâncă și adăugați coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Încorporați, cu ajutorul unui tel, maioneza din gălbenușuri cu albușurile bătute spumă.Încorporați făina amestecând ușor. Ungeți o tavă întinsă cu unt sau ulei și tapetați-o cu făină. Turnați aluatul și nivelați-l. Treceți fructele prin 2 linguri de făină amestecate cu scorțișoară sau ghimbir. Feliile de fruct se trec prin făină ca să nu lase prea multă zeamă. Așezați fructele simetric în aluat pentru a-l putea porționa ulterior. Introduceți tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Verificați dacă s-a copt folosind o scobitoare.Nu tăiați prăjitura înainte de răcire. Se servește ca atare, pudrată cu zahăr sau cu o lingură de frișcă ori o cupă de înghețată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 13 August 2013
Joi, 08 August 2013
Joi, 08 August 2013
Luni, 05 August 2013
Luni, 05 August 2013
Luni, 05 August 2013