Ce destinații de vacanță nu trebuie să ratați în 2013

385
Ce destinații de vacanță nu trebuie să ratați în 2013 - corsica-1362757705.jpg
Iubitorii de călătorii sunt într-o continuă căutare de noutăți despre destinațiile de top ale lumii, iar editura LONELY PLANET le oferă cele mai bune recomandări privind cele mai atractive regiuni de vizitat, notează travel.descopera.ro

1. Corsica, Franța

Fiindcă, la cei 100 de ani de existență, Turul Franței va avea ca punct de pornire Corsica, într-un decor spectaculos, nu va mira pe nimeni faptul că anul 2013 va face din această insulă franceză o destinație turistică de top. De data aceasta, luptele nu vor intra în istoria clasică a Mediteranei, ci în cea turistică. Marcată puternic de influențe franceze și italiene, Corsica are grijă să pună în valoare chiar spiritul corsican.

2. Negev, Israel

Timp de zeci de ani, Negev a fost considerat doar un deșert dezolant din sudul Israelului. Dar azi, grație unui proiect național de amploare, regiunea e o zonă ecologică în dezvoltare: sate eco, spa-uri, crame etc.

3. Mustang, Nepal

"Ultimul regat interzis" sau "Micul Tibet", (Mustang ocupă un teritoriu restrâns din Munții Himalaya, în partea central-nordică a Nepalului. Drumurile noi conectează regiunea de China, în nord, și de restul țării și India, în sud. Deși din punct de vedere politic aparține Nepalului, Mustang e Tibet, lucru evident atunci când îi privești cultura, limba, clima și geografia.

4. Yukon, Canada

Este una dintre zonele cu cea mai mică densitate din lume. Bogăția în minerale a dat startul, în 1898, cursei legendare a căutătorilor de aur, iar azi reluarea ei garantează o înmulțire a rezidenților în acest îndepărtat nord, deja afectat de încălzirea climei. Părți mari din zonele înghețate dispar în apele Oceanului Arctic, iar parcurile naționale glaciare suferă modificări importante.

5. Chachapoyas și Cuélap, Peru

Ascuns în Anzii peruvieni, micul orașul Chachapoyas a fost până nu demult destul de izolat de traseele turistice din Peru. Această zonă agricolă este centrul unui peisaj incredibil, presărat cu ruine preincașe, poate unul dintre cele mai frumoase ale țării. Guvernul peruan a făcut în ultimii ani eforturi considerabile pentru a îmbunătății infrastructura locală și pentru a deschide regiunea turiștilor pasionați de istorie și aventură.

6. Coasta Golfului Mexic, SUA

De la dezastrul ecologic din 2010, riviera regiunii istorice Louisiana din sudul SUA s-a străduit să-și revină, așa încât să nu mai fie asociată, din punct de vedere turistic, cu o mare afectată de periculoasele deversări de petrol. Plajele și dunele ei de nisip au fost curățate, iar apele călduțe sunt numai bune de pescuit. Încet, turismul se revigorează pe această coastă americană însorită.

7. Carinthia, Austria

Carinthia se împarte între Austria, unde ocupă teritoriul statului cu același nume, și Slovenia, din care deține o mică parte în nord. De ce să alegi această regiune? Fiindcă pârtiile, prezente pe fiecare culme muntoasă, nu sunt deloc aglomerate și fiindcă nu trebuie să faci credit ca să-ți cumperi la sfârșitul zilei o bere, în relaxarea de după un tur de schi.

8. Palawan, Filipine

Palawan încorporează mii de insule și insulițe, ca diamantele neșlefuite, strălucitoare; poți măsura aici 2.000 km de coastă filipineză incredibil de frumoasă.

9. Marea Interioară Seto, Japonia

Marea Interioară Seto este o porțiune de apă ce separă trei dintre insulele țării. Cei ce vor rezerva timp unei vizite Mării Seto vor fi răsplătiți în stil pur japonez, fără clopoței, fluiere și trenuri de mare viteză.

10. Campania, Italia

Regiunea Campania găzduiește cea mai impresionantă coastă de mare a Italiei – Amalfim -, exuberantul oraș Napoli, imprevizibilul vulcan Vezuviu și Pompeii, orașul antic împietrit în cenușa vulcanică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : Zece curiozități despre Finlanda
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : S-a întâmplat într-un muzeu din Viena
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : O noapte în "Calul Troian"
Pagina a fost generata in 0.6645 secunde