Vrei un concediu fără griji? Iată ce trebuie să faci înainte de a pleca în vacanță

316
Vrei un concediu fără griji? Iată ce trebuie să faci înainte de a pleca în vacanță - vacantafaragriji-1362145766.jpg
Te-ai hotărât să pleci în vacanță pentru o perioadă mai lungă de timp, dar te preocupă siguranța apartamentului tău, a animalului de companie sau a florilor tale? Siteul www.mayra.ro vă oferă câteva sfaturi pe care trebuie să le urmați înainte de a pleca în vacanță:


1. Dacă nu îți poți lua cu tine în vacanță animalul de companie, există acum hoteluri speciale pentru patrupede. Acolo ele au toate condițiile să se joace, să mănânce și să… socializeze.

2. Dacă ai o adevărată grădină acasă și pleci pentru mai mult timp, plantele tale se vor ofili și vor muri, dacă nu sunt îngrijite constant. Dacă ai un vecin de încredere, o rudă apropiată sau prieteni, îi poți ruga să treacă pe la tine să ude florile. Dacă nu, există acum soluții ingenioase pentru confortul acestora: șnur absorbant din in, sistem de irigare, etc.

3. Înainte de a pleca plătește-ți ratele la bancă, telefoanele, cablul și internetul, dar și alte datorii pe care le ai. Este total neplăcut să te întorci din vacanță (eventual fără bani!) și să te trezești cu telefonul suspendat sau cu plicuri de la bancă.

4. Dacă pleci pentru mai mult de două săptămâni de acasă, ar fi bine să te interesezi la compania de telefonie/internet dacă serviciul nu se poate suspenda temporar, pentru a nu plăti în timp ce tu ești în vacanță.

5. Montează-ți o alarmă pentru apartament sau un bec cu senzor în fața ușii de la intrare. Însă cel mai bine ar fi să rogi și un vecin să fie atent la ce se întâmplă în lipsa ta prin bloc. Dacă locuiești la casă, alarma este obligatorie!

6. Fă-ți o asigurare a locuinței în caz de incendiu, inundație, spargere.

7. Nu lăsa impresia că ești plecat de acasă. Lasă draperiile trase, eventual o lumină economică aprinsă în hol. Nu spune pe mesajul de pe telefon că ești plecată în vacanță, mulți hoți încearcă prin această metodă să verifice. Eventual direcționează-ți toate apelurile de pe fix pe mobil.

8. Vecinii sau prietenii sunt foarte importanți în asemenea situații! Roagă-i să îți țină o cheie de rezervă și să verifice periodic apartamentul, să îți ridice corespondența și să te sune în caz de urgență.

9. Nu uita să închizi toate geamurile când pleci, indiferent la ce etaj stai. Un vânt puternic sau o furtună poate face dezastru în casă sau îți poate sparge ferestrele.

10. Scoate din priză electrocasnicele - frigiderul (dacă este gol), televizoarele, calculatoarele, fierul de călcat, etc. Oprește de asemenea apa și gazele din robinet, pentru a nu avea surprize neplăcute.

(sursa: www.mayra.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : Zece curiozități despre Finlanda
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : S-a întâmplat într-un muzeu din Viena
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : O noapte în "Calul Troian"
Pagina a fost generata in 0.2006 secunde