După 20 de ani de pauză

Se reia cel mai important eveniment sportiv al Dobrogei - Raliul Deltei

227
Se reia cel mai important eveniment sportiv al Dobrogei - Raliul Deltei - raliuldeltei-1360945108.jpg
Începând cu sezonul 2013, harta automobilismului sportiv din România va fi completată cu o zonă deosebit de importantă, Dobrogea. Raliul Deltei va fi etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și se va desfășura în perioada 30 mai-1 iunie.


Etapa desfășurată în județul Tulcea a făcut parte din campionatul intern de raliuri de-a lungul a treisprezece sezoane, iar în 2013 revine după o pauză de douăzeci de ani. Raliul Deltei este un proiect conceput și dezvoltat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport și va beneficia de sprijinul organizatorului Raliului Sibiului, etapă care prin înscrierea în Intercontinental Rally Challenge a readus România în 2012 pe harta raliurilor internaționale.

"Suntem deosebit de onorați și bucuroși după decizia Federației Române de Automobilism Sportiv de a readuce Raliul Deltei acolo unde îi este locul. Împreună cu partenerii noștri de la Sibiu ne dorim să organizăm un eveniment care să aibă în prim-plan sportivii și spectatorii. Din acest moment, obiectivul nostru principal este ca Raliul Deltei să devină cel mai important eveniment sportiv din Dobrogea în 2013", a declarat Mihai Tănase, organizatorul Raliului Deltei.

Raliul Deltei va avea opt probe speciale pe macadam, din care patru vor fi distincte, cu o lungime totală de aproximativ 135 de kilometri, plus două superspeciale care se vor desfășura în centrul orașului Tulcea, câte una la sfârșitul fiecărei zile. Parcul de service va fi amenajat pe faleza din orașul de pe malul Dunării iar joi, înaintea startului, echipajele vor fi prezentate publicului în cadrul unui tur demonstrativ pe străzile orașului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Regiunea Arlberg, la schi în inima Austriei
Pagina a fost generata in 0.7071 secunde