Cele mai scumpe circuite turistice din lume

155
Statisticile arată că rezervările la acest tur al lumii au fost completate la numai 17 secunde de la lansarea sa care a avut loc în data de 26 martie 2012, într-o zi de luni. 15 turiști chinezi vor avea șansa să facă o croazieră în jurul lumii, timp de 80 de zile.


Turul mondial îi va purta pe participanți prin 20 de țări, pentru prețul uluitor de 160.865 de dolari, ceea ce face ca acesta să fie cel mai scump circuit turistic din lume. Plecarea se va face din Beijing, Shanghai, Dalian și Helongjiang. În orice caz, turul mondial la bordul unei ambarcațiuni de croazieră nu se va adresa numai turiștilor din China. Pasageri și din alte țări li se pot alătura în această vacanță exclusivistă. Agențiile de turism au pregătit o listă de rezervă, cu 36 de potențiali alți clienți, în caz că vreunul din cei 15 înscriși, se vor răzgândi.

E normal să te surprindă numărul mare de oameni care sunt dornici să cheltuie aceste sume exorbitante. Trebuie însă să știi că acest circuit mondial nu este singurul care se adresează oamenilor bogați din China. La începutul acestui an, rezervările pentru un tur similar au fost epuizate în numai 13 secunde. Atunci a fost vorba despre o excursie cu o durată de 66 de zile, în jurul lumii. Prețul a fost de 104.759 dolari. Ctrip.com, una dintre cele mai mari agenții de turism din China, a fost organizatoarea. Dacă e să te iei după preț, acesta poate fi foarte bine unul dintre cele mai scumpe circuite turistice din lume. Ctrip a reușit să strângă 11 oameni dornici să pornească în aceasta călătorie de lux. Al 11-lea nu a dorit să împartă camera cu altcineva.

După efectuarea rezervărilor, turiștii au obținut vizele în interval de șase luni. Turul a început în data de 29 ianuarie 2012, având drept punct de plecare orașul Shanghai. Participanții care s-au înscris în această excursie de vis au fost tratați regește. Prima escală a fost în Australia, înainte de a porni la drum într-o călătorie de 24 de zile, către America de Sud. Pachetul de lux a inclus o croazieră la bordul navei Silversea. Aceasta și-a transportat pasagerii de la Ushuaia în Argentina până în Antarctica. Și ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, turiștii au participat la sărbătoarea "Mardi Gras" în Brazilia, o croazieră de 10 zile pe Marea Mediterană, o cină exclusivistă în Paris, au fost cazați în faimosul hotel Burj al Arab din Dubai și au trăit experiența magică a Aurorei Boreale. Excursia a luat sfârșit în data de 3 aprilie 2012.

Mai mult decât întinderea acestor călătorii în jurul lumii, incredibil este faptul că ele se adresează turiștilor de lux din Orient. Departe de a fi considerați aparținând lumii a treia, chinezii reprezintă în prezent clienți de bază pentru astfel de călătorii luxoase, între care concurența este acerbă. (www.tuktuk.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3368 secunde