Unde nu ai vrea niciodată să locuiești. Cele mai ciudate orașe ale lumii

318
Unde nu ai vrea niciodată să locuiești. Cele mai ciudate orașe ale lumii - ciudatenii-1360330877.jpg
Lumea este presărată, în diverse colțuri ale sale, cu așezări fantas-tice, orașe tematice și peisaje urbane suprarealiste. Iată câteva dintre cele mai spectaculoase astfel de teritorii.


Satul Piticilor, China

Peste 100 de cetățeni chinezi suferinzi de nanism prestează în cadrul unui spectacol întitulat "Regatul Piticilor", susținut în apropierea localității Kunming, din provincia chineză Yunnan. Preselecția pentru această reprezentație a avut loc în vara anului 2009, participarea concurenților presupunând numai două condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 40 ani și înălțimea mai mică de 130 centimetri. Nu erau solicitate alte abilități speciale.

Orașul unde nimeni nu are voie să moară, Norvegia

Longyearbyen, mica localitate din arhipelagul norvegian Svalbard, este una dintre cele mai nordice așezări umane și, la o primă ve-dere, nu pare mai mult decât un liniștit oraș. Asta până îi afli obi-ceiurile neobișnuite. O noapte durează aproximativ 6 luni, iar studenții învață cum să împuște urșii polari pentru a se apăra de atacurile acestora. Ciudățeniile apar în momentul în care locuitorii din Longyearbyen se confruntă cu o cauză naturală absolut normală: decesul. Experții au realizat că so-lul înghețat împiedică descompunerea naturală a cadavrelor, motiv pentru care nimeni nu a mai fost înmormântat aici de peste 70 de ani. Pentru a primi un loc ce veci, locuitorii trebuie să facă demersuri în alte orașe ale Norvegiei.

Orașul Gunoaielor, Egipt

Manshiet Nasser este o ciudată comunitate din Cairo, Egipt. Oamenii numesc acest loc Orașul Gunoaielor, și asta pentru că sute de tone de deșeuri, din toată capitala egipteană, sunt aruncate aici. Și mai bizar este faptul că există persoane, chiar familii întregi, care locuiesc în Manshiet Nasser, sub denumirea generică de Zabbalin (gunoieri).

Insula Crucișător, Japonia

Cândva cea mai dens populată locație a lumii - cu 13.000 de locuitori pe km pătrat, având o suprafață de 1,2 km pătrați - insula artificială Hashima din apropierea coastei japoneze, căreia pescărușii ce o survolează îi dau aerul unei uriașe nave de luptă, este în prezent, poate, cel mai mare oraș fantomă de pe planetă. Fondată inițial ca dispozitiv de exploatare a cărbunelui de către gigantul ja-ponez Mitsubishi, insula găzduia casino-uri, cinematografe și, mai ales, foarte mulți oameni. Totul, până la declinul industriei de cărbuni, soldat cu închiderea, în 1974, a minei, moment în care insula a fost subit abandonată de toți locuitorii ei.

Orașul-fantomă modern, China

Cum poate, însă, un oraș ultra modern să devină unul fantomă? Ei bine, răspunsul vine din China, mai precis din orașul Ordos, acolo unde Kangbashi, unul dintre cele mai noi și mai moderne cartiere, este absolut gol. Districtul Kan-gabashi din Mongolia Interioară, China, a fost ridicat după toate standardele moderne, fiind capabil să găzduiască peste 1 milion de oameni, cea mai mare parte dintre ei trebuind să lucreze în minele din apropierea orașului.

Și chiar dacă pare absurd, nimeni nu s-a gândit că oamenii vor avea nevoie și de școli, spitale, cablu TV, internet, un serviciu de taxi sau cluburi în care tinerii să socializeze, motive suficiente pentru ca oamenii să evite luxoasa destinație.

Orașul Tamisei, China

Așezarea-satelit intitulată "Orașul Tamisei" a fost inaugurată în 2006, ca parte a programului shaghaian "Un Oraș, Nouă Așezări", mani-festând cultura britanică din care s-a inspirat printr-o piață centrală, cabine telefonice roșii, străzi denumite "High", "Oxford" sau "Queen", precum și, desigur, prin propriul râul artificial Tamisa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Regiunea Arlberg, la schi în inima Austriei
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : De revelion în Hua Hin, Thailanda
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : "Love Hotel" pentru câini
Pagina a fost generata in 0.3317 secunde