Inima din inima țării: poienița din Cricău

824

Articole de la același autor

Pentru că tot sărbătorim duminică, 24 februarie, Dragobetele, așa-zisul Valentin românesc, ne-am gândit că ar fi interesant să aflați despre o poieniță în formă de inimă, apărută în mijlocul unei păduri de stejar, care ar putea transforma un loc de poveste din județul Alba într-o zonă turistică de succes și care în urmă cu câteva zile a apărut la știrile Pro Tv.


Dacă misterioasele cercuri din lanurile de grâu ale Angliei au răscolit cele mai năstrușnice ipoteze, la noi, nimeni nu știe cum a luat naștere inima din pădure unde pe vremuri se țineau hore și petreceri.

Situată în comuna Cricău, care se detașează prin frumusețea locurilor, dar și prin importanța obiectivelor istorice, poienița se poate vedea foarte frumos de pe drumul care leagă comuna de Piatra Craivii. Autoritățile vor să o transforme în arie protejată și să folosească simbolul ca imagine a județului. Sătenii știu din tată în fiu că inima a apărut în mijlocul celor 260 de hectare de pădure, în urmă cu câteva sute de ani.

Spre deosebire de localnicii din Cricău, cei din Bucerdea Vinoasă, localitate aflată la trei kilometri de minunea din pădure, își amintesc că pe vremuri se întâlneau cu fetele în poieniță și încingeau hore de răsuna tot codrul.

În apropierea poieniței se află stâncile numite Piatra Craivii, unde legenda spune că ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor. Iarna, la gura sobei, pe când afara șuieră viscolul, bătrânii vorbesc despre cei care au încercat să găsească aceste bogății din adâncurile stâncii. N-au mai fost văzuți, dar strigătele lor se aud din când în când în pădurea cu inimă. "Cică piatra i-ar fi înghițit și noaptea se aud gemete din interiorul stâncii".

Autoritățile din Bucerdea Vinoa-să vor să amenajeze zona pentru ca turiștii să poată admira peisajul șlefuit de natură.

"Această poiană, care devine reprezentativă pentru județ, va fi în viitorul apropiat o arie naturală protejată și mai ales va fi un brand al județului. Vom încerca pe viitor să folosim această poiana a inimii ca logo al județului", spune Rareș Tileagă, Centrul de Turism Consiliul Județean Alba, citat de Pro Tv.

Dincolo de misterul apariției, Poiana Inimii este cu adevărat o minune pentru turismul local. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : Zece curiozități despre Finlanda
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : S-a întâmplat într-un muzeu din Viena
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : O noapte în "Calul Troian"
Pagina a fost generata in 0.6597 secunde