Ce mâncăruri nu se combină la aceeași masă

1247
Ce mâncăruri nu se combină la aceeași masă - 15iancesanumancatilaacmasa-1389894749.jpg
Specialiștii ne atrag atenția că anumite combinații la aceeași masă ne fac mai mult rău decât bine, cu toate că ar putea fi vorba despre combinații folosite de multă vreme, considerate delicioase. Iată care sunt acestea, potrivit Sănătate.ro:


1. Alimentele bogate în carbohidrați (pâine, orez, cartofi) nu trebuie combinate cu alimente acide (lămâi, portocale, grepfruit, roșii etc.).
2. Fructele acide produc fermentație și împiedică digestia carbohidraților prin distrugerea enzimelor.
3. Nu trebuie să combinăm alimente bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimente concentrate în carbohidrați (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci). 
4. Nu e bine să amestecați două grupe de alimente bogate în proteine. Cele mai frecvente exemple: nuci și carne, ouă și carne, brânză și nuci, brânză și ouă, carne și lapte, ouă și lapte, nuci și lapte. Digestia se desfășoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp și tip de digestie.
5. Nu trebuie să combinăm grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreția de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.
6. Nu combinați fructe și legume acide (portocale, lămâi, ananas, roșii) cu proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci); fructele acide împiedică digestia proteică și determină putrefacție.
7. Și la fructe se cere cumpătare. Nu trebuie să combinăm mai mult de 3 fructe (ex: grapepfruit, banană și măr) la o masă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Social : Cât ne costă masa de Crăciun
Pagina a fost generata in 2.3873 secunde