Copii de diferite etnii s-au prins în hora interculturalității la Cuza-Vodă (galerie foto)

1310
Copii de diferite etnii s-au prins în hora interculturalității la Cuza-Vodă (galerie foto) - b9fe954418f325ff775930f885811ef1.jpg
La sfârșitul săptămânii trecute, la Căminul Cultural din Cuza-Vodă a avut loc ultima parte a proiectului "Pași spre armonie prin diversitate interculturală", inițiat de școala din localitate împreună cu filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Uniunea Democrată Turcă din România și alături de elevii Școlilor din Hoghiz, județul Brașov, și "M. Dragomirescu" din Medgidia, ai Colegiului Național "K. Atatürk" din Medgidia, ai Școlii nr. 14 din cartierul constănțean Palazu Mare, ai Colegiului Agricol Poarta Albă, ai Școlii din Ghindărești, precum și de Fundația Tuna din Medgidia, în calitate de parteneri. Inițiativa acestui proiect a aparținut lui Ghiulșen Omer, cadru didactic la Școala din Cuza-Vodă.
Dedicat promovării identității etnice, proiectul a reunit elevi turci, tătari, ruși-lipoveni, romi, unguri, dar și aromâni și români.
Prima parte a proiectului s-a derulat în perioada martie - mai, timp în care cei implicați au cules date despre partenerii lor. Cea de-a doua parte a proiectului, derulată la sfârșitul săptămânii trecute la Cuza-Vodă, a fost una cu adevărat spectaculoasă. Micii reprezentanți ai comunităților etnice implicate în proiect au susținut atât un program artistic în cadrul căruia au pus în valoare frumusețea și originalitatea dansurilor și cântecelor tradiționale, specifice fiecărei culturi, dar au pregătit și o serie de surprize: expoziții tematice, standurile amenajate la Căminul cultural din Cuza-Vodă adăpostind de la preparate culinare cu caracter specific până la costume populare tradiționale.
Cei mai mici dintre participanți au fost preșcolarii de la Grădinița nr. 1 bilingvă româno-turcă din Medgidia, care au ridicat sala în picioare.
Obiectivele proiectului au fost dezvoltarea respectului atât față de propriile tradiții și obiceiuri, dar și față de valorile culturale ale altor etnii. Participanții la proiect au urmărit ca prin manifestările derulate să contribuie la cunoașterea și conservarea obiceiurilor, tradițiilor, modului de viață și multiculturalității.
"Proiectul urmărește îmbunătățirea relaționării prin eliminarea prejudecăților, stereotipurilor și întărirea exemplelor de conviețuire armonioasă la nivelul comunităților locale și interzonale. Acest proiect l-am inițiat la propunerea colegei mele Ghiulșen Omer", a declarat directorul Școlii din Cuza-Vodă, Gheorghe Dancea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Soarele buclucaș
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Nume norocoase pentru copiii noștri
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Week-end cu blues și clubbing
Pagina a fost generata in 2.4667 secunde