Cum alegem cortul potrivit?

130
Cum alegem cortul potrivit? - cumalegemcortul-1373649692.jpg

Articole recomandate

Vânt, ploaie, frig, insecte, praf, târâtoare - toate reprezintă doar câteva motive pentru a include un cort pe lista echipamentului necesar unei excursii de durată. În plus cortul asigură un spațiu intim în mijlocul naturii și dă un sentiment de siguranță. 
Dar cum alegem  modelul potrivit? Iată câteva sfaturi cu caracter general:
1. Cortul trebuie să reziste în cele mai grele condiții pe care le veți întâlni. De exemplu, dacă obișnuiți să mergeți în excursie la sfârșitul toamnei, aveți nevoie de un cort de patru anotimpuri sau unul de trei - patru anotimpuri.
2. Corturile de patru anotimpuri sunt cu 10 - 20% mai grele decât cele de trei anotimpuri. Corturile de trei - patru anotimpuri permit mărirea sau reducerea numărului de bețe. 
3. Corturile freestanding (stau singure) sunt foarte comode. Se mută ușor sau se pot ridica pentru a fi curățate de resturi. Corturile foarte ușoare sunt rareori freestanding.
4. Capacitatea indicată de producători este de cele mai multe ori optimistă. Un cort de două persoane poate fi strâmt pentru doi adulți și echipamentul lor.
5. Folosiți o protecție suplimentară la sol sau o prelată care se va așeza sub talpa cortului pentru a prelungi durata de viață a acestuia.
(Sursa: www.mmsport.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Iulie 2013
Stire din Diverse : Târg de Turism la Eforie
Pagina a fost generata in 2.6134 secunde