Documente, bagaje, medic - cuvintele cheie pentru o vacanță de vis

135
Documente, bagaje, medic - cuvintele cheie pentru o vacanță de vis - plecareinvacanta-1373649661.jpg

Articole recomandate

Vă pregătiți de concediu? Așadar, dacă v-ați făcut planuri de călătorie în străinătate e necesar să consultați site-ul www.mae.ro sau să vă interesați pe internet sau direct la agențiile de turism cu privire la condițiile speciale de călătorie în țara pe care ați ales-o drept destinație.  Iată câteva aspecte de care trebuie să țineți cont:
Documentele de călătorie trebuie să fie valabile. Persoanele care călătoresc într-o țară străină trebuie să respecte regimul de ședere, limitele de valabilitate ale vizelor sau ale permiselor de ședere (după caz). "În acest sens, verificați rubrica «Vize și servicii consulare» - Regimul de vize. Consultați «Ghidul Serviciilor Consulare» - conține informații utile care vă pot ajuta să fiți în siguranță atunci când vă aflați în afara țării și să rezolvați o serie de situații nedorite și neprevăzute care pot apărea pe parcursul călătoriei dumneavoastră. Informați-vă asupra situației de securitate din țara de destinație, verificând rubrica «Alerte de călătorie»", sfătuiesc reprezentanții MAE. Apoi, documentele de călătorie trebuie să fie valabile și în bună stare! Este indicat ca turiștii să aibă asupra lor, pe lângă un document de călătorie valabil, și un act de identitate (preferabil cu fotografie - de exemplu permisul de conducere).
Atenție sporită la bagaje! E necesar ca fiecare persoană să se asigure că are la ea mijloace financiare suficiente pentru întreținerea proprie și a membrilor de familie. În situația în care călătoria se face cu avionul - să se informeze în legătură cu produsele pe care le pot lua în bagajul de mână și să nu accepte să transporte bagajele unor persoane necunoscute, întrucât există riscul ca acestea să conțină produse interzise! În cazul călătoriilor cu autobuzul/trenul e necesară atenție sporită la bagaje pe întreaga durată a călătoriei, iar persoanele însoțite de animale de companie e necesar să se informeze asupra documentelor de călătorie necesare pentru acestea!
Discuția cu un medic e necesară. În funcție de destinația aleasă, călătorii trebuie să își facă sau nu o serie de vaccinuri care îi vor menține sănătoși și care le pot salva viața. În anumite țări, consumul de apă sau mușcăturile de insecte pot transmite boli infecțioase, în timp ce în unele regiuni, bolile cu transmitere pe cale respiratorie sunt cele mai periculoase. Așadar, nimeni nu trebuie să se bazeze pe faptul că are un sistem imunitar puternic. Este foarte posibil ca, în ciuda faptului că nu a fost niciodată bolnav, să ia un virus puternic, care să îi pună viața în pericol. De aceea, e necesar ca persoanele care călătoresc să discute cu un medic epidermolog, care le va spune care sunt vaccinurile obligatorii/opționale pe care le pot face, în funcție de destinația aleasă, de condițiile de cazare, de igiena alimentară sau de starea de sănătate. Aceste tratamente de imunizare, numite și vaccinuri de călătorie, se fac cu aproximativ trei-patru săptămâni înainte de a părăsi țara.
(Sursa: www.taifasuri.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum alegem cortul potrivit?
Luni, 08 Iulie 2013
Stire din Diverse : Târg de Turism la Eforie
Pagina a fost generata in 1.6595 secunde