Cum cureți oglinzile din casă fără să le pătezi

899

Articole recomandate

Cum cureți oglinzile în condițiile în care, deseori, acestea sunt pătate, se aburesc și își pierd strălucirea? O oglindă, indiferent unde este ea amplasată, este cu adevărat frumoasă și își atinge scopul atunci când este curățată și strălucitoare. Dacă în ceea ce privește curățarea, soluțiile pentru gemuri sunt de cele mai multe ori suficiente, acestea nu aduc strălucirea anume pe care trebuie să o aibă o oglindă.

Iată câteva soluții, idei și sfaturi foarte eficiente și, mai ales, foarte ușor de aplicat. În primul rând o oglindă se curăță cu adevărat perfect folosind o cârpă cu microfibră. Aceasta nu lasă urme și nici scame. Poți să folosești în locul ei o cârpă curată, din bumbac moale, dar rezultatele vor fi doar parțiale.

Oglinda din baie se curăță perfect cu spuma de bărbierit. Spumă, nu gel. Pune puțină spumă de bărbierit pe un burete umed și curăță temeinic oglinda.

Spuma o să îndepărteze stropii, urmele de săpun și alte pete. Șterge oglinda cu un șervet și apoi stropește-o cu un amestec făcut din părți egale de glicerina și alcool medicinal. Șterge cu atenție oglinda. Glicerina ferește oglinda de abur și nu permite săpunului să adere la oglindă.

Oglinzile din hol sau cele din casă care sunt pătate de aburul din bucătărie se curăță cu detergent de vase. Amestecă puțin detergent într-un vas cu apă și curăță bine. Șterge cu un șervet și aplică aceeași soluție de alcool și glicerină pentru ca oglinzile să devină strălucitoare și să se păstreze așa pentru mai multe vreme.

O alternativă la amestecul de alcool și glicerină este oțetul alb. Pulverizează oțet pe oglindă și șterge-o foarte bine. O să fie incredibil de strălucitoare.

Poți să lustruiești oglinzile cu o piele de căprioară. Dar pielea respectivă trebuie să fie perfect uscată și curată. Pielea de căprioară dă strălucire oglinzilor.

Spuma de bărbierit este foarte eficientă și pentru geamurile cabinei de duș sau elementele nichelate din baie, iar soluția de alcool și glicerină funcționează și de această dată pentru că le ferește de pete

(sursa:www.casa-gradina.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Plante care purifică aerul
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum trebuie să fie biroul școlarului
Pagina a fost generata in 3.2576 secunde