Cum trebuie să fie biroul școlarului

287
Cum trebuie să fie biroul școlarului - fondbiroulscolarului-1381154089.jpg

Articole recomandate

Biroul școlarului este un obiect de mobilier esențial pentru buna dezvoltare a copilului tău. Este fundamental ca biroul școlarului să fie adaptat înălțimii copilului tău. În caz contrar există riscul unor deformări ireversibile ale coloanei vertebrale. În plus un birou care este pe măsura lui o să-l îndemne la scris, la citit pentru simplul fapt că se simte confortabil la măsuța lui de lucru.

Copiii din ziua de azi se așeză la masa de lucru înainte de a învăța să scrie. O fac ca să se joace și să deseneze. Dar după ce începe școala, biroul școlarului este locul unde copilul o să-și petreacă câteva ore pe zi și este foarte important ca cel mic să aibă o postură corectă la birou.

Principalul criteriu este înălțimea. Pachetul format din scaun și măsuță trebuie să asigure copilului poziția corectă la birou, în funcție de statura pe care o are.

Ideale sunt birourile pentru școlari mici care se pot regla în înălțime pe măsura trecerii anilor. Regula de aur spune că cel mic trebuie să stea cu tălpile picioarelor pe podea, iar genunchiul să facă un unghi de 90 de grade. Acesta este principalul criteriu după care îți dai seama că micuțul tău stă la înălțimea corectă pe scaun și că acesta îi asigură confortul necesar activităților de la birou sau masă.

Scaunul biroului trebuie să-l ajute pe copil să stea cu spatele drept, lipit de spătar. În plus unghiul dintre braț și antebraț, atunci când stă cu mâinile pe masă, trebuie să formeze la nivelul cotului același unghi de 90 de grade.

Locul de studiu trebuie așezat în așa fel încât copilul să poată sta cu spatele în dreptul unui perete stabil, iar cu fața să poată privi întreaga încăpere. Există de multe ori tendința de a așeza biroul lipit de un perete, copilul stând cu fața la perete. Rezolvi problema dacă lipești de perete o laterală mică a biroului, într-un colț al camerei.

Ascultă-ți copilul când vine vorba despre amenajarea camerei. De regulă cel mic poate conștientiza ce anume îi face bine și te va ajuta la decorarea încăperii în așa fel încât să se simtă bine și în siguranță.

(sursa:www.casa-gradina.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Plante care purifică aerul
Vineri, 04 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce mai grădinărim în octombrie
Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Grădinăritul în luna octombrie
Pagina a fost generata in 2.1735 secunde