Cum descoperi supărările celui mic

98
Cum descoperi supărările celui mic - suparari-1417790047.jpg

Articole recomandate

De departe, cea mai sigură formă de a afla ce îl nemulțumește pe copil este să vorbești foarte deschis cu el exact în momentul în care îl simți stresat, recomandă specialiștii Copilul.ro. În situația în care nu va dori să vorbească, roagă-l frumos, pe un ton cât mai bland, să-ți povestească cum a fost la școală: dacă s-a înțeles bine cu colegii, cu profesorii, cu restul personalului din școală. Toate aceste informații, decantate, te vor ajuta să afli care-i sunt temerile cele mai mari. Odată cunoscute, nu vă hirămâne decât să discutați pe îndelete, la fel de relaxat, despre ele, pentru că numai astfel îl veți ajuta ajuta să le depășească. Dacă motivul supăririi este o materie școlară care îi dă mari bătăi de cap sau care, pur și simplu, nu îi place, va trebui ajutat să învețe, iar dacă nici așa nu vrea, trebuie ajutat să înțeleagă că nu e nevoie să fie un geniu, dar informațiile elementare din toate domeniile îi vor fi foarte utile în viață.

Poate intervene și situația ca standardele tale de părinte să fie atât de ridicate, încât copilul să se simtă incapabil să le atingă. În același timp, va încerca să nu te dezamăgească, ceea ce pune și mai mare presiune asupra lui. Chiar dacă tu vrei să aibă numai 10 sau să fie un olimpic, nu forța prea mult nota și explică-I că nu e în competiție cu nimeni, că e necesar să învețe pentru el!

Sfat!

Când copilul este agitat, cel mai indicat este să petreceți cât mai mult timp posibil afară, în aer liber, eventual plimbând câinele, plimbându-se cu bicicleta sau pur și simplu stând la taclale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce și copiii… chelesc
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Vitaminizarea copilului, un moft?
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cât lapte trebuie să bea un copil
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cel mai bun sport pentru grupa 0 - 4 ani
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Și copiii pot cădea în depresie
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Copilul respinge olița. Îl pedepsiți?
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cum alegem animalul de companie potrivit
Pagina a fost generata in 2.1662 secunde