Și copiii pot cădea în depresie

174
1
Și copiii pot cădea în depresie - depresie-1417184769.jpg

Articole recomandate

Specialiștii Copilul.ro trag un serios semnal de alarmă, avertizând că nu doar persoanele adulte pot suferi de depresie. Din păcate, nici copiii nu pot fi ocoliți de aceste stări. Și mai îngrijorător este faptul că, în zilele noastre, când viața este atât de agitată și de apăsată de griji, copiii pot prelua depresia părinților. La fel de îngrijorător este și faptul că depresia netratată își poate lăsa amprenta negativă asupra tuturor activităților copiilor, fie că sunt desfășurate acasă, în mediul familial sau la școală. Statisticile arată că circa 5% dintre copii și adolescenți sunt afectați de depresie.

Stări diferite de ale adulților

Comportamentul copiilor afectați de depresie nu este același cu cel al adulților care suferă de același simptom. Însă, părinții ar trebui să se îngrijoreze atunci când copilul lor prezintă: semne de tristețe persistentă, incapacitatea de a se mai bucura de activități care înainte îi făceau plăcere, dureri prelungite de cap, absentare frecventă de la școală sau slabe rezultate școlare, lipsă de energie, plictiseala, lipsa concentrării, lipsa poftei de mâncare, insomnii.

Idei distructive

Specialiștii au ajuns la trista concluzie că acei copii care suferă de depresii ar putea susține că-și doresc să nu se fi născut, pot manifesta dorința de a fugi de acasă sau, și mai rău decât atât, de a-și dori să moară. Uneori, ei ar putea manifesta un comportament disctructiv acasă sau la școală. Este important ca, în aceste cazuri, dignosticarea și tratamentul să fie începute cât mai repede posibil. De aceea, când copilul prezintă unul sau mai multe simptome care trădează acest crud diagnostic, vizita imediată la pediatru este mai mult decât obligatorie. În astfel de situații, sub niciun motiv, consultul medical nu ar trebui să fie amânat.

Comentează știrea

Munca la domiciliu
30 noiembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Copilul respinge olița. Îl pedepsiți?
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Nu forțați copilul să ia medicamentele!
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce faceți dacă cel mic are o zi proastă
Pagina a fost generata in 1.6949 secunde