Nu forțați copilul să ia medicamentele!

2288
Nu forțați copilul să ia medicamentele! - medicamente-1416580843.jpg

Articole recomandate

Se întâmplă adesea ca în fața ifoselor sau chiar a refuzului categoric ale copilului de a lua pastilele recomandate de medic, părinții să-și piardă cumpătul și să facă scandal. Dacă nici așa, micuțul nu cedează, îl obligă pur și simplu să ia pastila, apelând și la metode dintre cele mai agresive, cum ar fi, de exemplu, ținutul de nas. Total greșit, spun medicii! Și asta din cauză că asemenea metode sunt nu doar traumatizante, ci și ineficiente, din cauză că, dacă este amenințat și forțat, copilul se va opune cu și mai multă vehemență.

Chiar dacă unii copii, speriați, cedează, psihologii atrag atenția că metodele agresive –verbale sau fizice, pot avea efect temporar, însă, pe termen lung, îi vor induce micuțului o repulsie devastatoare față de medicamente. Și asta din cauză că întotdeauna le va asocia cu brutalitatea cu care era tratat în copilărie când era bolnav. Pe de altă parte, copilul nu trebuie mituit pentru a lua medicamentele, căci metoda șantajului este nepotrivită.

Trucuri în atenția părinților

Dacă nu aveți timp suficient pentru a-l convinge cu vorba bună sau nu reușit cu niciun chip să-l convingeți, numai în situații excepționale, păcăliți-l un pic și amestecați pastila în siropul sau mâncarea preferată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Explicați copiilor cum se fac banii
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce nu trebuie să uite părinții niciodată
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Unde poate duce "îndoparea" copilului
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Toți copiii de vârstă preșcolară mint?
Pagina a fost generata in 2.4365 secunde