Explicați copiilor cum se fac banii

2518
2
Explicați copiilor cum se fac banii - cumsefacbanii-1416580777.jpg
Pe măsură ce cresc, copiii ar trebui ajutați să înțeleagă, prin metodele cele mai potrivite, că banii familiei pot fi câștigați cu multă trudă, că lucrurile și toate serviciile de care ne bucurăm zi de zi au un cost, iar dacă nu le plătim, nu le putem avea. Copilul trebuie să știe că nu există nimic care să fie primit pe gratis. Specialiștii Copilul.ro apreciază că prima lecție eficientă de educație financiară a celui mic poate fi exemplul personal al părinților, respectiv plătirea cumpărăturilor cu bani gheață. Numai văzând ei înșiși vor înțelege că pentru a avea un lucru din magazin, trebuie să dăm bani. Dacă nu vede cu ochii lui acest lucru, greu va putea fi convins.


Pe de altă parte, părinții ar mai trebui să le dea bănuți celor mici cu care să plătească ei înșiși mici cumpărături, dar să aibă grijă să primească și rest. În felul acesta, copilul se va implica și chiar dacă nu are vârsta necesară de înțelegere a procesului în sine, tot va pricepe că fără bani nu primești nimic.

Comentarii, discuții consecvente

Tot felul de comentarii, chiar mai picante, discuțiile despre bani devin mai importante pe măsură ce un copil crește. Nu toți părinții vor să discute însă cu copiii despre bani, întrebându-se dacă nu e cumva prea devreme pentru asta. Specialiștii susțin că astfel de discuții pot fi începute de când copilul este mic, în special atunci când începe să ceară lucruri. Este momentul să realizeze că toate acele lucruri costă bani și că nu pot fi pur și simplu luate din magazin. Astfel, poate începe să înțeleagă importanța și utilitatea banilor.

Pilde…

Este aproape imposibil ca un copil să nu piardă din lucruri, pentru ca apoi să urle că vrea altul în loc. E bine ca părinții să cedeze și să dea imediat fuga pentru a cumpăra obiectul dorit? O vorbă din bătrâni spune că orice copil își poate pierde lucruri, însă cel care le pierde și e nevoit să se desurce fără ele va învăța, apoi, să aibă mai multă grijă de propriile lucruri!



Comentează știrea

hugovictor
22 noiembrie 2014
Banii

Aaaaa, pai il vede pe Suleymazare ca da pachete la mosi si babe hapsini si nesatui, ce-l mai intereseaza de cum se fac banii?! Sau vad beizadeaua cu ditamai BMW-ul la fix 18 ani, si ce sa creada ?! Ca banii se fac greu ? No,...ca se FURA usor !

Munca la domiciliu
23 noiembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce nu trebuie să uite părinții niciodată
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Nu forțați copilul să ia medicamentele!
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Unde poate duce "îndoparea" copilului
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Toți copiii de vârstă preșcolară mint?
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Pagina a fost generata in 1.7766 secunde