Cum pot fi corectate manifestările sindromului Down

407
Cum pot fi corectate manifestările sindromului Down - down-1415977148.jpg

Articole recomandate

Dificultățile și întârzierile în dezvoltarea motrică a copiilor cu sindrom Down pot fi corectate și corijate cu ajutorul kinetoterapiei, potrivit www.sanatate.ro. Însă, trebuie foarte bine cunoscute acțiunile care trebuie întreprinse în acest sens. Este vorba despre: îmbunătățirea posturii în fiecare etapă de dezvoltare; dezvoltarea stabilității și echilibrului prin exersarea reacțiilor posturale și de stimulare proprioceptivă; disocierea și variația mișcărilor; îmbunătățirea și îmbogățirea deprinderilor motrice de bază și aplicativ-utilitare; antrenarea deprinderilor necesare vieții de zi cu zi; corectarea deficiențelor ce pot apărea datorită tonusului scăzut (picior plat, genu recurvatum, lordoză, abdomen proeminent); dezvoltarea coordonării mișcărilor; creșterea, cât este posibil, a tonusului muscular; antrenarea capacității de efort.

 

Demararea tratamentului

Medicii reumatologi recomandă începerea cât mai devreme a programului kinetic, program denumit chiar intervenție timpurie. Asfel, șansele ca acești copii să obțină în viitor un grad cât mai mare de independență cresc simțitor. În plus, cu această ocazie, părinții sunt învățați să lucreze și ei cu proprii copii, în urma consilierii de kinetoterapeut, ei devenind co-terapeuți.



Principii esențiale


Tratamentul trebuie să răspundă cerinței de bază a dezvoltării și creșterii copilului, căci în perioada de dezvoltare a deprinderilor motorii de bază se pune și fundamentul dezvoltării motorii viitoare. Este de preferat ca intervenția motorie a kinetoterapeuților să aibă loc corect în această perioadă. De asemenea, terapia prin joacă are un succes mare în rândul copiilor cu sindrom Down, putând fi introduși în grupe de copii cu aceleași probleme, dar și fără dizabilități, antrenarea și angajarea în execuții fiind favorizată de dorința de imitație specifică copiilor cu sindrom Down. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Unde poate duce "îndoparea" copilului
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Toți copiii de vârstă preșcolară mint?
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce faceți dacă cel mic are o zi proastă
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Life and Style : Ce faci dacă micuțul mănâncă mult
Pagina a fost generata in 1.9694 secunde