De ce ar trebui să conteze și părerea copilului

2260
De ce ar trebui să conteze și părerea copilului - parerecopil-1416580869.jpg

Articole recomandate

În niciun caz copilul nu trebuie pus în fața faptului împlinit, dacă, de exemplu, trebuie să stea singur în casă doar câteva ore. Potrivit Ghidul.părinților, el trebuie întrebat mai înainte de a fi lăsat fără companie dacă îi este frică să rămână singur, iar părinții să fie siguri că nu se sperie de zgomote puternice sau de întuneric. Mai ales în astfel de situații, părerea copilului ar trebui să conteze enorm.

De asemenea, părinții n-ar trebui să plece de acasă până nu sunt convinși că micuțul se adaptează unei situații noi și este capabil să aleagă varianta care să-l scoată din încurcătură. În plus, dacă mai are frați, este foarte important cât de bine se înțeleg, dacă găsesc formule constructive de joacă sau cum își rezolvă conflictele, pașnic sau se lasă cu scântei?

Atenție, copilul nu trebuie lăsat singur acasă dacă nu este ferm convins că poate avea grijă de cheile locuinței. Dincolo de aceste… instrucțiuni, lista cu numerele de telefon ale celor pe care copilul îi poate contacta la nevoie trebuie să fie la îndemâna lui. De asemenea, cel mic trebuie informat unde se află părinții și cât timp o să lipsească, iar dacă a dovedit că și-a respectat cu strictețe regulile, trebuie lăudat și recompensat cu un cadou simbolic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Explicați copiilor cum se fac banii
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce nu trebuie să uite părinții niciodată
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Nu forțați copilul să ia medicamentele!
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Unde poate duce "îndoparea" copilului
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Toți copiii de vârstă preșcolară mint?
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Pagina a fost generata in 1.9205 secunde