Cum poate fi alungată depresia din perioada sărbătorilor

168
Cum poate fi alungată depresia din perioada sărbătorilor - cumpoatefialungata-1416850575.jpg

Articole de la același autor

Sărbătorile vin, în teorie, cu bucurie și o stare generală de bine. În realitate, depresia afectează milioane de oameni în această perioadă, care încep să se simtă brusc mai triști, mai singuri și mai neînțeleși. Aceste stări negative pot să provină chiar din relația de cuplu, acolo unde ar trebui să fie înțelegere, sprijin și cooperare.

Din fericire, soluții există atunci când vrei să nu te lași pradă depresiei de sărbători.

Una dintre cauzele cel mai des întâlnite ale depresiei din perioada Crăciunului și a Anului Nou este așa-zisa "singurătate în doi". Multe persoane care au un partener, dar care se simt nevalorizate de către acesta, simt impactul problemelor de cuplu mai pregnant de sărbători.

"Lipsa afecțiunii și deficiențele în comunicare scot la suprafață sentimente negative (tristețe, teamă, nesiguranță, nervozitate) și accentuează nemulțumirea și frustrarea. Nu în puține cazuri, acest climat tensionat poate fi escaladat, iar comunicarea verbală negativă poate fi un început pentru abuzul emoțional sau fizic, situație în care efectele nocive sunt profunde și pe termen lung", spun psihologii.

Soluția pentru aceste probleme este restabilirea echilibrului emoțional prin comunicarea cu ceilalți, indiferent de natura relației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Religia, ca un "coșmar"?
Pagina a fost generata in 0.3606 secunde