De ce nu suportă copiii de școală obezitatea

111
1
De ce nu suportă copiii de școală obezitatea - obezitate-1417184819.jpg

Articole recomandate

În primul rând, un copil a cărui greutate este peste limitele admise, în momentul în care a ajuns să meargă la școală cu această problemă nerezolvată, va avea o stimă de sine scăzută și, urmare acestui sentiment, se va izola. Potrivit Despre.copii.com, din cauza acestor apăsări psihologice, evident că și rezultatele școlare pot fi mai slabe. De departe, cel mai îngrijorător este faptul că dificultățile sociale vor continua și la maturitate, dacă părinții, în colaborare cu medicii nutriționiști, nu vor face eforturi pentru a-și readuce copilul la o greutate normală. Iar când își vor da seama că sunt constant evitați de colegi la tot felul de activități, suferința copiilor de școală va atinge apogeul.


Consecințe grave și asupra sănătății

Obezitatea infantilă afectează nu doar moralul copiilor, ci și starea generală de sănătate. Astfel, ei se pot îmbolnăvi de diabet de tip 2, de boli cardiovasculare, riscând accidente vascular cerebrale, de rezistență la insulină, intoleranță la glucoză, ateroscleroză, hipertensiune arterială. Mai mult, aproximativ 30% din copiii obezi suferă de "sindromul metabolic", care este o combinație de mai multe boli din categoriile enumerate mai sus. Partea și mai rea este că acest sindrom crește semnificativ riscul de complicații grave de sănătate atunci când copiii devin adulți. Iată câteva consecințe pe termen lung ale obezității: degenerarea hepatică (steatoză hepatică), apnee în somn, insuficiență renală, sindromul ovarului polichistic (la femei), dureri de genunchi și șold, risc mai mare de fracturi osoase și hipotiroidism.


Bariere fizice

În afară de suferințele fizice, unele destul de grave, copiii obezi se lovesc și de o serie de bariere fizice, motiv pentru care stilul lor de viață nu poate fi activ. Toate acestea vor degenera în probleme de sănătate, cum ar fi astmul, dureri articulare și ale mușchilor, senzație de "prea gras pentru a face activitate fizică" și multe altele. De aceea, este esențial ca ei să înceapă, încet-încet, să facă diverse activități fizice (pe lângă o alimentație sănătoasă și săracă în calorii), pentru a preveni consecințele pe termen lung ale obezității.


Soluții

Medicii recomandă un regim alimentar sever, chiar dacă acesta trebuie să fie urmat și de copii mai mici. Așa că micuțul nu trebuie să primească mai mult de 1 000 de calorii pe zi, adunate din: 100 g glucide, 70 g proteine și 40 g grăsimi; 400 g legume verzi, 300 g fructe proaspete, 60 g făină, 500 ml lapte smântânit, 150 g carne slabă, 15 g unt, un ou. 


La fel de important este ca mesele, 4-5 pe zi, să fie luate la intervale regulate, de 3-4 ore, iar micul dejun să fie consistent, întrucât efortul maximal al organismului se depune în cursul dimineții. Mesele de prânz și de seară vor fi mai reduse. Între ele, la jumătatea dimineții și după-amiază, se pot intercala mici gustări (lapte, fructe). Acest regim sever trebuie urmat până se pierde excesul de grăsime. Dacă se adaugă exerciții fizice, numărul de calorii se poate crește în raport cu energia consumată suplimentar. În cazurile în care nu se obțin rezultate, este bine că acești copii să fie spitalizați, alimentația lor putând fi astfel mai ușor supravegheată. Dar și în cazurile în care se obțin rezultate, regimul alimentar trebuie urmărit cel puțin până la sfârșitul pubertății.


Nu uitați! Obezitatea la copii poate duce la o serie de complicații de sănătate, atât pe moment, cât și pe măsură ce copiii devin adulți. Medicii atrag atenția că aproape fiecare organ al corpului este afectat de obezitate. 


Comentează știrea

Munca la domiciliu
30 noiembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Și copiii pot cădea în depresie
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Copilul respinge olița. Îl pedepsiți?
Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce efecte are stresul, pe termen lung
Pagina a fost generata in 1.5378 secunde