Ce obiceiuri zilnice îi îmbolnăvesc grav pe copii

741
4
Ce obiceiuri zilnice îi îmbolnăvesc grav pe copii - ceobiceiuriiiimbolnavesc-1411306092.jpg

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mulți copii trec pragul cabinetelor medicale cu suferințe greu de controlat: diabet zaharat, obezitate, intoleranțe alimentare și chiar hipertensiune arterială. Toate acestea, potrivit specialiștilor, însumează o tulburare denumită sindrom metabolic, cauzată de alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare.

Cu ochii lipiți de calculator ore întregi pe zi și cu mese care conțin mâncare de tip fast-food, copiii îngroașă rândurile bolnavilor de diabet sau obezitate. Cumulate cu hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului crescut, toate acestea duc la o afecțiune care, la rândul său, generează și alte probleme de sănătate: sindromul metabolic.

"Sindromul metabolic este ca un carusel de efecte ce intervin în apariția unei multitudini de boli. Mai grav este că, deși aceasta este o afecțiune tipică adulților, ea este din ce în ce mai prezentă și la copii. Simptomele prezente sunt următoarele: obezitate abdominală, oboseală în ciuda unui program de somn adecvat, dificultate în efectuare exercițiilor fizice, tensiune crescută, profil lipidic ridicat.

Cauzele sunt predispoziția genetică, obezitatea abdominală, sedentarismul, alimentația nesănătoasă, bogată în dulciuri, mezeluri și alte alimente procesate, asociată cu modificări de comportament alimentar cum ar fi mâncatul la calculator sau supraalimentarea", precizează dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

O boală cu impact social

Pe lângă faptul că boala vine cu o serie de riscuri, ea are și foarte multe complicații, explică medicul. Diagnosticul se realizează pe baza analizelor de laborator și a testării tensiunii arteriale și măsurarea indicelui de masă corporală.

"Printre cele mai grave consecințe pe termen lung ale obezității, principalul efect al sindromului metabolic, sunt degenerarea hepatică (steatoză hepatică), insuficiența renală, hipotiroidismul, dar și sindromul ovarului polichistic, în cazul fetelor.

Sindromul metabolic la copii este mai greu de diagnosticat, din cauza permanentelor modificări de creștere și dezvoltare, motiv pentru care, diagnosticarea se realizează și cu ajutorul unor grafice de creștere.

O afecțiune cu un puternic impact social, având în vedere faptul că acești copii sunt adulții respinși de societate, atât din cauza aspectului fizic, cât și a problemelor care îi împiedică să ducă o viață normală", explică medicul.

Schimbări radicale în stilul de viață

Întrucât această afecțiune este cauzată de stilul de viață și alimentația pacienților, medicul recomandă schimbări majore la acest capitol.

Scăderea în greutate în mod controlat și adecvat este primul pas pentru îmbunătățirea tensiunii, iar aceasta trebuie realizată treptat, fără să afecteze dezvoltarea.

Dacă aceste prime soluții nu dau rezultate, pacientul trebuie să treacă pe tratament medicamentos, acesta tratând efectiv complicațiile bolii. 

Comentează știrea

ionela
23 septembrie 2014
oferta munca

Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

giony
25 septembrie 2014
ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE!

ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE! Timpul este capital pretios, investeste-l cu folos! Consultant firma multinationala ofer activitate part-time (2-3 ore/zi), pentru obtinerea de venituri suplimentare in domeniul Network Marketing ; activitate inteligenta, necesitand studii medii sau superioare. Avantaje: venit imediat, venit permanent, venit rezidual, diferite bonusuri substantiale. INSTRUIRE GRATUITA! Pentru detalii trimite "vreau " la : e-mail : [email protected].

giony
25 septembrie 2014
Cursuri afaceri online GRATUIT

Cursuri afaceri online GRATUIT. Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna trimite mesajul "trimite curs" la mail : [email protected] si vei primi toate informatiile necesare.Rog seriozitate ,pentru ca voi lucra numai cu oameni corecti,seriosi ,harnici si perseverenti si care stiu sa astepte rasplata interziata.Drumul este lung si sigur,dar asigura stabilitatea financiara pe viata.

andrei
19 februarie 2015
job

Oferim seriozitate maxima pentru cei care sa castige bani! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce efecte are stresul, pe termen lung
Miercuri, 20 August 2014
Stire din Sănătate : Ceaiul negru, benefic diabeticilor?
Pagina a fost generata in 0.4911 secunde