Cum devine piciul tău expert în legume

424
Cum devine piciul tău expert în legume - piciexpertlegume-1396621567.jpg

Articole recomandate

Un copil, ca, dealtfel oricare dintre noi, are propriile preferințe când vine vorba despre anumite gusturi. Dacă este mai simplu cu fructele, când trebuie să mănânce legume, lucrurile sunt ceva mai complicate, însă nu trebuie lăsate așa, pentru că legumele sunt foarte importante pentru alimentația copilului.


De aceea, pentru a afla ce legume, fructe și sucuri de fructe îi plac cel mai mult piciului tău, trebuie experimentat puțin.Iată ce recomandă, în acest sens, specialiștii Pentrusănătate.ro:


Când sunteți la cumpărături, întreabă-l pe cel mic de ce legume, fructe sau sucuri îi este poftă, iar acasă invită-l și pe el să participe la pregătirea legumelor și fructelor pentru masă.


Încurajează-l să-și cultive propriile plante, de exemplu din boabe de fasole sau samburi de lămâie și "vinde-i" diverse curiozități extraordinare. Micuțul tău va fi încântat să devină un expert în legume, fructe și sucuri. Dacă refuză categoric să mănânce broccoli - propune-i în schimb ardei, dacă refuză coacăzele fiindcă sunt prea acre - da-i o mâna de căpșune dulci, dacă nu-i place să ronțăie morcovii, servește-l cu un suc de fructe și morcovi. Adaugă-i legume, fructe și sucuri de fructe la fiecare masă. O farfurie colorată stârnește poftă de mâncare! Atunci când îl pregătești pe cel mic de școală, pune-i în ghiozdan un fruct și o sticlă cu apă sau o cutiuță de suc delicios care-i va astâmpără setea și-i va da energie. Încearcă să faci în așa fel încât gustarea să nu fie numai savuroasă ci și colorată și ambalată într-o cutie sau în hârtie cu motive vesele. Astfel, copilul tău nu va mai fi tentat să o înlocuiască cu altceva de la chioșcul școlii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm ardei gras
Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Diverse : Așa rumenești legumele la cuptor
Pagina a fost generata in 2.2743 secunde