Sfaturi privind plimbarea de primăvară a bebelușilor

538
Sfaturi privind plimbarea de primăvară a bebelușilor - plimbareprimav-1396621610.jpg

Articole recomandate

Plimbarea bebelușului are un rol important atât pentru sănătatea lui, cât și pentru dezvoltarea psihică. De aceea, este indicată chiar de la începutul vieții sale. Specialiștii Despre.copii.ro spun că încă din prima săptămână de viață, plimbarea bebelușului în aer liber are un rol esențial pentru dezvoltarea optimă a organismului copilului.
 
Plimbarea bebelușului, în funcție de sezon
Primăvara, plimbarea ar trebui să se desfășoare timp de 2-3 ore pe zi, între orele 10-17. Chiar dacă expunerea la aer curat este modalitatea ideală de călire a organismului micuțului, există anumite precauții pe care un părinte trebuie să și le ia pentru protejarea bebelușului. Cum ar fi, de exemplu, protejarea de curenții de aer, mai ales că, zona noastră, aceștia sunt un fenoment frecvent, și nu doar primăvara.
 
Pregătirea pentru plimbare
Și locurile de plimbare pentru copii trebuie alese astfel încât să asigure un aer cât mai curat. Atunci când se iese la plimbare, copilul trebuie îmbrăcat adecvat, mai gros decât adultul. Este important ca părintele să fie dotat cu tot ce i-ar trebui micuțului: scutecele de unică folosință sau cele refolosibile, după caz, șervețelele umede, o păturică de rezervă, jucăriile preferate-în caz că s-ar putea plictisi și ar putea începe să plângă. Pentru că bebelușii se deshidratează mai ușor decât adulții, este foarte important ca părinții să aibă la ei o sticluță cu apă dar și o alta cu ceai, suc de fucte sau cu lapte. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Virozele digestive de primăvară
Pagina a fost generata in 1.5994 secunde