Știi de ce vitamine are nevoie copilul tău?

619
Știi de ce vitamine are nevoie copilul tău? - vitaminecopil-1396621654.jpg

Articole recomandate

Mulți părinți își pun întrebarea dacă nutriția pe care o oferă bebelușilor și copiilor mici este sănătoasă, știind că vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică adecvată a copiilor. Mamele care sunt preocupate de aportul nutrițional al copiiilor nu trebuie să folosească, drept primă soluție, suplimentele nutriționale. Un copil mic trebuie să fie hrănit conform instrucțiunilor pe care le primește de la medic și care sunt adecvate cu necesitatea copilului. Dacă a fost născut prematur, acest aport de vitamine și minerale este absolut necesar, însă trebuie, și în acest caz, administrat numai sub supravegherea medicului.
Ceea ce trebuie reținut de către orice mamă care alăptează este faptul ca deficitul de vitamine se va răsfrânge asupra copilului, care va suferi și el de acest deficit. Acest lucru poate afecta grav dezvoltarea copilului din punct de vedere fizic și mental. Deci, o mamă care alăptează trebuie să acorde o importanță majoră propriei diete.


Nevoia de vitaminele C și D
Vitamina C este necesară pentru dezvoltarea vaselor de sânge, a oaselor, dinților și este importantă în funcționarea majorității celulelor din corp.


Vitamina D ajută calciul și fosforul să fie absorbit în sânge și depozitat în oase, oase care sunt în creștere. Alimenetele obișnuite nu conțin în cantități mari această vitamină, așa că în aceste condiții multivitaminele sunt o soluție. De asemenea, știai că un copil care se bucură 30 de minute săptămânal de razele soarelui nu va avea o deficiență de vitamina D? Razele soarelui, în momentul în care ajung pe piele, produc vitamina D, deci cât mai mult timp liber petrecut cu copilul tău în aer liber este foarte sănătos.


Medicul vă va spune dacă bebelușul are nevoie de astfel de suplimente. Nu exagerați cu administrarea suplimentelor de vitamine, deoarece dozele excesive pot fi dăunătoare.


Vitaminele de care un copil are nevoie sunt următoarele: Vitamina A, Vitamina B1, B2, B6, B12, Vitamina C, Calciu, Vitamina D, Vitamina E, Acid folic, Fier, Vitamina K, Niacin, Zinc, Alimente bogate in proteine. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Vitamine la pachet
Pagina a fost generata in 2.0373 secunde