Cum este bine să-ți aranjezi alimentele în frigider

271
1
Cum este bine să-ți aranjezi alimentele în frigider - alimenteinfrigider-1367929431.jpg
Haosul din frigider poate să reflecte direct dezordinea din modul tău de viață și găurile lunare din buget. Următoarele ponturi despre cum poți să îți aranjezi alimentele în frigider te vor ajuta să îți economisești timpul, banii și nervii (când constați că nu mai ai unde să pui un vârf de ac, din cauza aglomerației).

Pune alimentele mari în spatele frigiderului. Cel mai important pas este să eviți ca unele alimente să fie uitate săptămâni la rând în colțuri obscure ale frigiderului. Îți cam piere apetitul când vrei să iei o sticlă de lapte de pe un raft și constați cu stupoare că sosul pentru spaghete bolognese a mucegăit în fundul unui compartiment.

Pune alimentele și recipientele mari în spate, astfel încât să le poți observa mai ușor pe cele mici. De asemenea, rezervă locurile frontale alimentelor perisabile, al căror termen de expirare este mai avansat.

Grupează alimentele din aceeași categorie. Un alt mod de a-ți aranja eficient alimentele în frigider este să grupezi alimentele din aceeași categorie. În acest fel, îți este mai ușor să reții absolut toate merindele din interior. Pune laolaltă sucul de mere, iaurtul, budinca și sticlele, separat de mezeluri, de pildă.

Umple frigiderul corect. Când ajungi acasă de la supermarket, poate fi tentant să îndeși la întâmplare achizițiile în frigider, să-ți iei o băutură răcoritoare și să te tolănești în fața televizorului. Această neglijență aparent nevinovată îți aduce multe neplăceri ulterior, când nu mai știi unde se ascunde laptele, constați că măslinele au căzut în lada fructelor și că acum trebuie să scoți totul de pe rafturi și să rearanjezi corect mâncarea. Fă un efort și completează rafturile cu răbdare, așezând fiecare aliment la locul lui. Îți vei mulțumi ulterior pentru răbdare.

(sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

ovidiu
8 mai 2013
despre frigidere

Fiecare raft trebuie să fie destinat unui anumit tip de produse. De exemplu, niciodată nu vom așeza carnea proaspătă lângă legume, mezeluri sau lactate. Nu mai vorbim despre mâncărurile gătite care au locul lor separat în frigider. Motivul este foarte simplu: se evită contaminarea încrucișată. Dacă nu, sucurile lăsate de carnea proaspătă se pot scurge . peste alte produse alimentare și le pot contamina cu diferite bacterii.Mai departe, acestea sunt consumate odată cu alimentul contaminat și ne putem îmbolnăvi grav. De asemenea, trebuie să ambalăm produsele alimentare în pungi de hârtie și recipiente din plastic. Evitați folia de aluminiu pentru că este periculoasă pentru sănătate. În schimb, putem folosi folie transparentă din plastic Ce parte a frigiderului este cea mai rece? Cea din spate, jos. Principala sursă de căldură dintr-un frigider tradițional este aerul cald care intră de fiecare dată când deschizi ușa acestuia. Fiind mai dens, deci mai greu, aerul rece coboară și se adună spre fundul frigiderului, de aceea rafturile de jos sunt cele mai eficiente dacă vrei să răcești ceva rapid (fără să folosești congelatorul). În cazul frigiderelor care au și aparat de făcut cuburi de gheață, locul cel mai rece este compartimentul de sus. Iar în cazul frigiderelor cu sistem de circulare a aerului, diferențele de temperatură sunt prea mici pentru a face această distincție.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Diverse : Alimente care fac rău pielii
Pagina a fost generata in 1.2285 secunde