Cum îi obișnuiți pe copii cu ideea că vor avea un frățior

291
Venirea pe lume a celui de-al doilea copil nu trebuie să constituie o surpriză pentru primul născut al familiei. Pregătirea acestuia pentru nașterea frățiorului/surioarei nu trebuie începută chiar din primele luni de sarcină, spun psihologii.
Copiii uită repede, iar dacă burtica mamei nu este încă bine conturată este echivalent cu lipsa unei dovezi sigure. Prin urmare, cel mai bun moment în care părinții ar trebui să înceapă să le explice este din a șasea lună de sarcină, iar explicațiile trebuie să fie scurte și pe înțelesul lor.
Pe de altă parte, nu se recomandă părinților să le enumere, de la bun început, lucrurile pe care nu au voie să le facă - despre acestea le vor vorbi cu câteva zile înainte de a aduce bebelușul acasă. Medicii spun că de unele lucruri își va da seama și singur, cum ar fi de exemplu că nu trebuie să facă gălăgie când nou-născutul doarme.
Specialiștii spun că o metodă sigură prin care părinții îl pot acomoda pe cel mic cu ideea că va mai avea un frățior este să-i arate albumul cu fotografii din perioada când abia se născuse, iar în jurul fiecărei fotografii să "construiască" o poveste. Studiile au arătat că micuții adoră să asculte povești despre propria lor naștere, deoarece le dă încredere în ei. De asemenea, îi ajută să se obișnuiască cu ideea că dragostea părinților va trebui împărtășită cu bebelușul și astfel îl vor accepta mai ușor.
Totodată, părinții le pot arăta copiilor că frățiorul sau surioara înseamnă un nou partener de joacă, dar care îl va ajuta, pentru câtva timp, și la treburile casei.
Fiecare modificare pe care părinții o fac în casă trebuie explicată și copiilor, ba chiar pot fi incluși în alegerea mobilierului sau altor bunuri necesare pentru bebeluș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 August 2009
Stire din Diverse : Se ieftinește litoralul românesc
Pagina a fost generata in 2.1372 secunde