Cum resimt oamenii durerea, în funcție de culoarea părului

310
Persoanele roșcate nu resimt la fel de intens durerea ca cele cu părul de o altă culoare, mai ales când este vorba despre arsuri. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Aalborg (Danemarca) care au testat rezistența la durere a oamenilor, în funcție de culoarea pielii și a părului.
Voluntarilor li s-a injectat ingredien-tul activ prezent în ardeiul iute. "Rezultatele obținute în urma anali-zelor au arătat că roșcații sunt mai puțin sensibili la acest tip de sufe-rință", explică profesorul Lars Arendt-Nielsen, coordonatorul cercetării.
Studiul s-a ocupat de efectele genei numite MC1R, care determină culoarea pielii și a părului. Culoarea pielii, a părului și a ochilor la om depinde în principal de tipul de melanină prezent și de concentrația lui. În cazul părului roșcat, există aproape exclusiv feomelanină și deloc eumelanină.
"Persoanele roșcate reacționează mai puțin la presiunile din apropierea zonei injectate sau la o înțepătură de ac. Se pare că sunt ceva mai bine protejați și aceasta este o constatare foarte interesantă", precizează profesorul, potrivit agenției naționale de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Bebelușul meu se irită în ultimul timp
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de bolile de piele
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de păduchi?
Pagina a fost generata in 0.2787 secunde