Cum să atenuezi stresul la muncă

118
1
Cum să atenuezi stresul la muncă - 8augstresmunca-1375968912.jpg

Articole recomandate

Pleacă mai devreme. Dacă ziua de muncă începe la o oră rezonabilă, ai putea pleca de acasă cu 20 - 30 de minute mai devreme. Cu cât ai o dimineață mai relaxată - adică nu te mai grăbești spre birou - cu atât te vei simți mai puțin presată de timp la job.

Întinde-te. Dacă jobul tău presupune să stai pe scaun, în fața calculatorului, mai toată ziua, nu uita să te ridici și să te întinzi din când în când. Ai putea chiar să te plimbi câteva minute prin birou. Mișcarea îți face bine, întrucât reduce riscul de a face cheaguri de sânge de la prea mult stat într-o singură poziție.

Fii mândru de tine. Atunci când îndeplinești o sarcină cu brio, bucură-te de ce ai reușit să faci cu succes și chiar laudă-te un pic. Te vei simți mai încrezător și îți vei putea continua ziua cu zâmbetul pe buze.

Ia-ți o pauză. Nu sta toată ziua îngrijorat la serviciu, ci acordă-ți nu mai mult de 10 minute în care să te gândești la ce anume te stresează. Întreabă-te de ce te stresează, ce se poate în-tâmpla, care ar fi cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla și apoi gândește-te că probabil nu va avea loc ceea ce te îngrijorează atât de tare. Găsește soluția problemei și mergi mai departe

Gândește în perspectivă. Câteodată, stresul te poate dărâma de-a dreptul, dar dacă reușești să gândești în perspectivă și să vezi în viitor, îți vei da seama că problemele nu sunt chiar atât de mari precum par în momentul în care le vezi. Fă-ți un plan… de atac și te vei simți mai bine.

Comentează știrea

Darius
9 august 2013
Invitatie

Daca lucrezi la Daewoo Mangalia Heavy fu..ing Industry, nimic din ce scrie in articol nu e util. Sigur ,asta nu inseamna ca e singura multinationala condusa de josnici in stil josnic,prin permanenta stresare a resursei umane,tratate cu infinit dispret. Acolo unde exista o piata a muncii adevarata,stresul scade si chiar dispare,oamenii nu pot fi santajati direct sau voalat cu concedierea,asta fiind echivalenta mai mereu cu distrugerea individului si poate si a familiei lui.

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 August 2013
Stire din Fun : Stresul din căsnicie
Pagina a fost generata in 1.8472 secunde