Cum să-ți negociezi salariul cu succes

220
Cum să-ți negociezi salariul cu succes - negocieresalariu-1376997126.jpg

Articole recomandate

Salariul este, pe lângă succesul profesional, un motivator excelent la locul de muncă. Învață să îl negociezi în avantajul tău!

Un salariu mai bun înseamnă o garderobă mai rafinată, o imagine mai bună și implicit o putere de convingere mai mare asupra partenerilor tăi de afaceri. Acesta ar putea fi unul dintre argumentele tale la negocierea salariului, dar dacă persoana cealaltă nu este tot o femeie care îți împărtășește filozofia, ai toate șansele să eșuezi.

În primul rând, cererea ta salarială trebuie să fie justificată. După ce îți faci niște calcule realiste și ajungi la o sumă exactă pe care tu crezi că o meriți pentru munca ta mergi cu toată încrederea la negociere.

Cum calculezi suma exactă pe care ar trebui să o primești. Informează-te la alți profesioniști care ocupă aceeași poziție ca tine cât primesc - pune în balanță și experiența ta în domeniu, vechimea în firmă, studiile și alte calități personale care cântăresc în plus și vei ajunge la o cifră realistă.

De ce nu vrea angajatorul să îți ofere un salariu mai mare. Scopul lor este să te convingă să rămâi pentru suma minimă și ei știu că tu știi că dacă tu nu accepți oferta lor vor fi alții care o vor face. Fă-i să înțeleagă că îți cunoști atuurile și că știi exact ce vrei și că nu vei face compromisuri. Tu ești gata să dai tot ce ai mai bun din punct de vedere profesional și aștepți de la ei o ofertă pe măsură.

Dacă angajatorul tău va considera argumentele tale corecte și are bugetul necesar pentru o creștere salarială, nu vei întâmpina probleme în a o obține. Dacă, în schimb, compania în care lucrezi taie din personal, fii sigură că, deși ar dori să o facă, nu îți vor putea oferi mai mult decât îți oferă în prezent.

Așteaptă oportunitatea de a deschide acest subiect. Dacă ești la interviu pentru job, așteaptă ca interlocutorul tău să deschidă subiectul și fii foarte sigură de ceea ce spui. Dacă ești mai veche în companie, așteaptă un moment oportun, ca o afacere încheiată cu succes, un raport al activității tale pozitiv.

(sursa:www.cosmopolitan.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cresc salariile medicilor?
Pagina a fost generata in 1.7457 secunde