Cum se prepară cafeaua opărită și de ce este mai sănătoasă decât cea fiartă

866
Cum se prepară cafeaua opărită și de ce este mai sănătoasă decât cea fiartă - cafea-1496148020.jpg

Articole recomandate

Cafeaua este un stimulent care înlătură oboseala și dă o senzație de bine, dar majoritatea tipurilor de cafea duc la creșterea nivelului de zahăr în sânge și pot fi inamice ale sănătății. Nutriționiștii citați de unica.ro spun, însă, că există un sortiment de cafea care aduce numeroase bene-ficii organismului uman: cafeaua opărită.

Cum prepari cafeaua opărită

Vei folosi aceleași ingrediente pe care le folosești și atunci când prepari cafea fiartă: cafea măcinată, apă și, eventual, zahăr.

Pune cafea măcinată în cană, fierbe apoi apă într-un ibric și toarnă apa peste cafeaua din cană. Amestecă ușor cu ajutorul unei lingurițe și așteaptă ca zațul să se așeze la baza cănii.

Prin fierberea cafelei, se eliberează doi compuși, gasol și cafestol, care o fac mai bună la gust, dar mai puțin sănătoasă, iar principalul risc îl constituie creșterea grăsimilor în sânge. De aceea, este indicat să optezi pentru cafeaua opărită.

Periculoasă, când vine vorba de creșterea colesterolului, este și cafeaua decofeinizată. Aceasta are aditivi, substanțe ce cresc riscul apariției de boli cardiovasculare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.704 secunde