Pofte de alimente nesănătoase? Învață să le ții la distanță

150
Pofte de alimente nesănătoase? Învață să le ții la distanță - poftealimentarenesanatoase-1496147739.jpg

Articole recomandate

De nenumărate ori, atunci când suferim de plictiseală, stres sau tristețe, apelăm cu religiozitate la mâncare. Iar aceste ronțăieli sunt dușmanul de temut al siluetei noastre și al dereglării mecanismului foame-sațietate. Așadar, dacă nu poți renunța la acest obicei de a mesteca tot timpul câte ceva, csid.ro vine în ajutor cu câteva sfaturi.

În loc să alegi chipsuri și alune sărate, adaugă în coșul de cumpărături nuci crude. Acestea țin de foame și îți satisfac și pofta de ronțăială. Totuși, nu exagera cu cantitățile, pentru că fructele în coajă conțin destul de multe calorii. Un pumn de migdale sau de fistic este suficient.

Iar dacă faci parte din categoria celor care după sărat preferă ceva dulce, consumă căpșuni proaspete sau câteva bucățele de ananas, în loc de o prăjitură cu cremă sau un pachet mare cu biscuiți.

Apoi, este important să bei apă. Cât mai multă cu putință. Pe măsură ce te menții hidratată, pofta de dulce, sărat sau gras dispare. Mai mult decât atât, apa îți conferă sațietate, umplându-ți stomacul. Deci, vei mânca mai puțin!

La fel de eficientă este regula "ține-ți mintea ocupată". Plictiseala duce adesea la mâncat compulsiv, deci nici măcar nu ne dăm seama că ronțăim ceva, o facem doar ca ne umplem timpul. Găsește-ți o activitate plăcută, plimbă-te prin parc, discută cu un prieten, orice numai să ai mintea în altă parte decât la mâncare.

Recompensează-te, dar nu cu mâncare, ci cu orice altceva îți face plăcere.

v v v

Fă mișcare! Este o metodă excelentă de distragere a atenției de la mâncare. Chiar și o plimbare în parc te ajută în acest sens. Mai mult decât atât, sportul te energizează și îți modelează frumos corpul.

Ferește-te de tentații! Dacă ai în drum spre serviciu o patiserie care mereu te îmbie cu mirosurile ei năucitoare, schimbă traseul. Sigur găsești o rută alternativă!

Ține la îndemână gustări sănătoase, pentru momentele când ți se face foame! Un măr, struguri, un ardei gras... ce consideri tu că poți ronțăi fără grija caloriilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6797 secunde