De ce este atât de importantă hidratarea cu apă

195
De ce este atât de importantă hidratarea cu apă - apa-1496147954.jpg

Articole recomandate

Apa este esențială pentru supraviețuire. Organismul uman conține o mare cantitate de apă, care se află într-o continuă mișcare între compartimentele intra și extracelulare, asigurând desfășurarea proceselor necesare supraviețuirii. De aceea, hidratarea optimă se face cu apă, nu cu sucuri, bere sau cafea.

Procentul de apă din organism variază între 50-70%, în funcție de cantitatea de grăsime acumulată, sex și vârstă. Adultul slab are 70% apă, iar persoanele obeze - 40-50%.

Apa ne este necesară ca solvent pentru toate procesele chimice care se desfășoară în organism; pentru transport: apa circulă în organism sub formă de sânge, secreții, realizând transportul de nutrienți; pentru menținerea temperaturii corpului sau ca lubrifiant: apa joacă rol de lubrifiant pentru structu-rile ce asigură mobilitatea corpului (de exemplu, fluidele din articulații).

"În general se recomandă un aport de 1 ml apă pentru o kcal pentru adulți și 1,5 ml pentru o kcal pentru copii. Aceasta corespunde la 35 ml/kg corp la adulți, 50-60 ml/kg corp la copii și 150 ml/kg corp la nou-născuți. Necesarul este, prin urmare, de 2-2,5 litri/zi la adulți, în funcție de mărimea corporală. La copii, necesarul este mare datorită capacității reduse a rinichilor de a limita diureza, procentului crescut de apă din compoziția corporală și suprafeței corporale mari. Femeile gravide și cele care alăptează au un necesar zilnic de apă cu 600-700 ml mai mare, datorită nevoilor crescute pentru producția lactată. Necesarul este crescut și în cazul celor care execută efort fizic de intensitate crescută și în cazul celor bolnavi", informează Ministerul Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.093 secunde