De ce distruge televizorul inteligența copilului

196
De ce distruge televizorul inteligența copilului - decedistrugetvintelig-1400863503.jpg

Articole recomandate

Îngrijtorător este faptul că păstrarea televizorului cât mai aproape de atenția copilului nu face decât să-i afecteze la modul cel mai serios inteligența, cel puțin asta arată studiile. Iată și argumentele care au demonstrat că televizorul, în exces, desigur, poate distruge inteligența copilului. Potrivit Despre.copii.com, 30% din copiii sub vârstă de doi ani au televizoare în dormitorul lor și 59% dintre aceștia se uită două ore zilnic la televizor. Astfel, Academia Americană de Pediatrie a emis un avertisment pentru ca sugarii și copiii de vârstă fragedă să nu fie lăsați în fața televizorului, deoarece acesta le afectează abilitățile cognitive și le răpește multe ore, timp ce ar trebui folosit pentru conversații, spune expertul în limbaj infantil Roberta Golinkoff, coautor al lucrării "Einstein nu a folosit niciodată cartonașe educative".
De ce au nevoie copiii să se joace mai mult și să memoreze mai puțin? Pentru că limbajul este esențial în procesul de învățare al copilului, iar cel dobândit de la televizor nu este benefic nevoilor sale. Așadar, închide 
televizorul și fă din copilul tău un mic geniu! 
Din păcate, televizorul și calculatorul rămân tentații cu care părinții au de dus o luptă aprigă, chiar dacă ei știu cât de nesănătos poate fi statul ore în șir în fața micului ecran. Însă, interesele copilului ar trebui să fie mai presus de orice efort!


Trucuri pentru a nu ceda tentațiilor
Studii recente arată că acei copii care sunt capabili să amâne recompensarea activităților lor față de colegii lor nerăbdători, obțin puncte în plus la testele școlare. De exemplu, copiilor li s-a spus că pot mânca două prăjituri dacă întârzie momentul când prima dintre ele va fi mâncată. Copiii care au putut aștepta 15 minute înainte de a mânca prima prăjitură au obținut un punctaj net superior la testele școlare ulterioare, față de cei care nu au putut aștepta mai mult de un minut. Așadar, controlul impulsurilor este un factor crucial în funcțiile executorii. Oamenii de știință susțin că o persoană supradotată nu este reprezentată de coeficientul de inteligență ridicat, ci de funcțiile executorii dezvoltate. Iar abilitatea de a fi versatil între sarcini, de a memora lucruri și de a stăpâni impulsuri variate are un efect mai mare asupra dezvoltării ființei umane și conduce spre succes mai mult decât un coeficient de inteligență ridicat.


Truc! O bibliotecă mare în casă crește șansele unei inteligențe sporite. Succesul la școală depinde nu numai de inteligența nativă, ci și de inducerea unei discipline a muncii. De aceea, copiii învață mai mult din ceea ce facem, decât din ceea ce spunem, iar dacă părinților lor le place să citească, asta le dovedește copiilor că cititul este o preocupare interesantă, plăcută și benefică. Mai târziu vor simți și beneficiile cititului, în adevăratul sens al cuvântului și nu se vor maid a în vânt să se uite, în exces, la televizor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5181 secunde