De ce e bine să mănânci zilnic puțină cacao

244
1

Articole recomandate

Dacă este consumată zilnic, poate îmbunătăți abilitățile cognitive ale unei persoane, este concluzia la care au ajuns specialiștii, în urma unui studiu pe această temă, la care au luat parte 90 de persoane care acuzau probleme legate de abilitățile lor cognitive. Totul se datorează unui compus cunoscut sub numele de flavonol din compoziția pudrei de cacao, care protejează neuronii, îmbunătățește metabolismul și circulația sanguină la nivelul creierului.

Voluntarii care au consumat o cantitate mare de cacao au avut rezultate mai bune la testele cognitive, spre deosebire de cei care au urmat o dietă strictă (aceștia au consumat o cantitate mică de cacao).

Participanții din primul grup s-au descurcat mai bine la asocierile de cuvinte, la memorarea unor propoziții și la efectuarea simultană a mai multor sarcini.

De asemenea, voluntarii care au consumat mai multă cacao au redus riscul stresului oxidativ, rezitența la insulină și presiunea arterială.

În plus, și studiile anterioare arată că un consum constant de cacao împiedică dezvoltarea bolilor de inimă, motiv pentru care specialiștii ne recomandă să consumăm în fiecare zi 2-3 bucățele de ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao.

Comentează știrea

anonim
11 octombrie 2013
Karob

Karob - pudra de Roscove este un echivalent pentru cacao cu avantaje mai mari...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce proteine  te scapă de burtică
Pagina a fost generata in 1.7388 secunde