Delicatese pe post de aperitive

467
Delicatese pe post de aperitive - 14novaperitive-1384439880.jpg

Articole recomandate

Fantezia culinară ajunge la apogeu când ne întrebăm ce să mai servim la aperitiv. Cum se știe, de cele mai multe ori, ce tărie se preferă (țuică de prună, fiartă sau crudă - după sezon, mai rar băuturi din cele sofisticate), goana după aperitiv se oprește de cele mai multe ori la ce ai prin frigider. De regulă, mezeluri pentru sandwich-urile de la serviciu - salam, brânză, cașcaval, șuncă, etc.) și, mai rar, la delicatese pregătite, din timp, pentru astfel de ocazii. Iată o astfel de rețetă, recomandată de goodstory.ro:

Ardei iuți umpluți cu amestec de brânză sărată, de oaie și brânză dulce, de vacă, macerați în ulei de măsline extravirgin.

Ingrediente: telemea de oaie, brânză nesărată de vacă, ardei iute, cimbru uscat, piper boabe, boabe de muștar, căței de usturoi, ulei de măsline extravirgin, foi de dafin.

Mod de preparare: Se taie cotoarele și se scot semințele. În borcane de 400 g se pun semințe de muștar, boabe de piper (măcinate mai mari și zdrobite cu pisălogul de la mojar), căței de usturoi, crenguțe de cimbru uscat, foi de dafin. Se pregătește un amestec de brânză telemea de oaie și brânză dulce, de vacă, date pe răzătoarea mare. Cu amestecul de brânză se umplu ardeii iuți, cât mai îndesat. Ardeii iuți, odată umpluți, se pun cu gura în sus, în borcane, cât mai strâns, dar fără a fi înghesuiți, astfel încât să nu se rupă atunci când se vor servi. Apoi, borcanele se umplu cu ulei de măsline extravirgin, se închid cu capac etanș și se păstrează la rece. Preparatul se poate servi după 3-4 săptămâni de macerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Din secretele pregătirii cartofilor
Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești corect și rapid
Pagina a fost generata in 1.638 secunde