Bucătăria în stil Feng Shui, sursă de noroc în familie

1297
Bucătăria în stil Feng Shui, sursă de noroc în familie - 17octfondbucatfengshui-1382018525.jpg

Articole recomandate

Cele mai importante două camere dintr-o casă sunt bucătăria și dormitorul, cel puțin din punct de vedere Feng Shui. La fel de importantă ca mâncarea pregătită aici este și armonia culorilor, a energiilor și pacea interioară simțită atunci când gătești.

Aragazul - locul bunăstării. Una dintre legile Feng Shui spune că plita sau aragazul reprezintă locul bunăstării familiei și, de aceea, trebuie așezat cu fața către mijlocul casei, niciodată înspre ușa de la intrare, alături de chiuvetă sau de frigider. Dacă nu se pot evita astfel de poziționări, trebuie separate prin mici paravane, de preferat din lemn. Să nu-ți lipsească din bucătărie vasele din ceramică!

Zona de gătit. Locul unde preparați mâncarea trebuie să fie amplasat astfel încât bucătarul să poată vedea pe oricine ar intra în bucătărie. Dacă aragazul sau blatul de bucătărie este poziționat pe peretele opus intrării, se recomandă o oglindă deasupra acestuia, pentru vizibilitate asupra ușii.

Albul, culoarea ideală. Albul este cea mai bună culoare pentru bucătărie. După ce s-a rezolvat problema culorii, nu atârnați pe pereți cuțite sau alte obiecte ascuțite. În plus, asemenea ustensile nelipsite din orice bucătărie, când nu sunt folosite, trebuie ținute în sertare sau în suporturi speciale. Evită să agăți coșulețe cu flori uscate sau artificiale. Apelează mai degrabă la plante vii, naturale.

Blatul de lucru. Oricât de mare ar fi tentația de a păstra toate aparatele electrocasnice la vedere, chiar pe blatul de lucru, acest gest contravine regulilor Feng Shui, care spun că pentru a atrage energiile pozitive în bucătărie trebuie să păstrezi doar unul sau două aparate pe care le folosești des. Ca de exemplu cuptorul cu microunde, espressorul de cafea, mixerul, blenderul sau robotul de bucătărie. Scoate din priză electrocasnicele când nu le folosești, pentru a păstra energiile pozitive în bucătărie.

Elemente din natură. Dacă vrei să ai o bucătărie ordonată și organizată după astfel de reguli, adaugă elemente inspirate din natură. Lemnul, de exemplu, este asociat cu productivitatea, dezvoltarea și evoluția. Plantele naturale, inclusiv ierburile aromatice crecute în ghivece sunt o metodă genială de sporire a energiilor pozitive "chi". Plantele amplifică energia și sunt asociate cu sănătatea și buna dispoziție.

Creează un echilibru. Dacă ai multe elemente din lemn în bucătărie, adaugă farfurii albe și tacâmuri din metal. Dacă ai multe elemente din oțel, aluminiu, metal, adaugă accente de culoare roșie, iar dacă bucătăria este slab luminată, folosește mai multe corpuri de iluminat. Dacă însă bucătăria este foarte luminoasă, pardoseala ar trebui să aibă o nuanță închisă.

Murdăria aduce ghinion. Regulile Feng Shui sunt neiertătoare și avertizează că o bucătărie murdară aduce ghinion și, mai mult decât atât, evident, afectează sănătatea familiei. Așadar, mențineți curățenia și stergeți des suprafețele care intră în contact cu alimentele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești corect și rapid
Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi cântarul de bucătărie
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Zece sfaturi utile în bucătărie
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : E vremea pentru conserve
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Dovleacul, comoara din bucătărie
Pagina a fost generata in 1.8682 secunde