Zece sfaturi utile în bucătărie

258
Zece sfaturi utile în bucătărie - fonssfaturibucatarie-1381339659.jpg

Articole recomandate

Indiferent de experiența pe care o avem în domeniul culinar, unele idei și sfaturi sunt binevenite oricând. Veți găsi mai jos o serie de trucuri ce vă vor face viața în bucătărie ceva mai ușoară.

1. Pentru a preveni lipirea mâncării de tigaie, evitați să turnați mâncare rece într-o tigaie fierbinte. De ase-menea, nu puneți alimentele într-o tigaie care nu e perfect curată.

2. Pentru ca mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii, ungeți marginea oalei cu un strat subțire de unt. Acest procedeu funcționează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor și cartofilor.

3. Pentru a obține mai mult suc din citrice, aduceți-le la temperatura camerei, apoi presați fructele cu palma pe o suprafață rigidă. Apăsați cât de mult puteți rotind fructul, apoi tăiați-l în 2 și stoarceți-l.

4. Dacă ouăle pe care le-ați pus la fiert au crăpat, le puteți repara prin adăugarea unei linguri de oțet în apă atunci când observați că s-au fisurat. Dacă deja albușul a început să iasă din ou, această metodă nu va funcționa.

5. Verificați temperatura uleiului înainte de a pune ceva la prăjit. În cazul în care nu aveți termometru, puteți face asta utilizând un cub de pâine. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.

6. Înlăturați grăsimea din supe punând în bol 4 cuburi de gheață. Grăsimile vor converge în jurul gheții, care apoi va fi înlăturată. Trebuie să luați în considerare că acest procedeu poate răci supa, deci există posibili-tatea de a fi nevoie să o reîncălziți.

7. Puteți reduce intensitatea usturoiului și a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adăuga mâncărurilor.

8. Când alegeți carnea de pui, verificați să aibă pielea de culoarea untului și să nu fie uscată. De asemenea, trebuie să fie compactă și să nu prezinte zone închise la culoare. Carnea de pui proaspătă trebuie păstrată la frigider, acoperită lejer, până la 2 zile.

9. Pentru a obține șnițele mai crocante, puneți în compoziția prin care treceți carnea o linguriță de praf de copt. Prăjiți-le apoi în ulei bine încins, pentru a fi siguri că evitați absorbția unei cantități prea mari de grăsime.

10. Nu sărați carnea înainte de gătire pentru că tot ce face sarea este să absoarbă sucul și să împiedice rumenirea cărnii. Adăugați sarea atunci când carnea este pe jumătate gătită. Când este gata, gustați-o și mai adăugați sare dacă vi se pare necesar - rezultatul va fi o carne zemoasă și nu excesiv de sărată. (sursa:www.reteteculinare.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : E vremea pentru conserve
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Dovleacul, comoara din bucătărie
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Clătite cu banane și nuci
Pagina a fost generata in 1.6437 secunde