Dovleacul, comoara din bucătărie
Articole recomandate
Originar din America de Nord, dovleacul este recunoscut peste tot în lume pentru proprietățile antioxidante pe care le conține. Beta carotenul din pulpa dovleacului contribuie la protecția organismului împotriva cancerului. De asemenea, dovleacul conține un anumit carotonoid ce reduce riscul de cancer pulmonar la fumători. În plus, pentru cei care consumă în fiecare toamnă acest fruct se pot bucura și de conținutul ridicat de potasiu care diminuează riscul dezvoltării hipertensiunii, de zinc ce intensifică sistemul imunitar și aduce un surplus de densitate osoasă persoanelor cu risc de osteo-poroză, de fibre care previn afecțiunile cardiace. El poate fi un aliat de nădejde și în curele de slăbire datorită conținutului caloric scăzut, dar și ca mască cosmetică, realizată din pulpa strivită, pentru prevenirea îmbătrânirii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 10 Octombrie 2013
Joi, 10 Octombrie 2013
Joi, 10 Octombrie 2013
Joi, 10 Octombrie 2013
Marţi, 08 Octombrie 2013
Marţi, 08 Octombrie 2013
Miercuri, 02 Octombrie 2013