Tot ce trebuie să știi despre făina albă

539
Tot ce trebuie să știi despre făina albă - fainaalba-1381339899.jpg
Care e diferența între făina 00 și 000? De ce făina de patiserie nu e bună și pentru pâine? Și cum să alegi cea mai bună făină pentru tort? Dacă te-ai confruntat până acum cu astfel de dileme, te lămurim cu câteva date despre tipurile de făină și utilizarea lor. Dacă între făina albă și făina integrală sau făina de secară ai înțeles ușor care este diferența, când te trezești în față cu mai multe pachete de făină cu indicații prețioase de tipul "pentru cozonaci" sau "făină albă 000" cu siguranță nu e atât de ușor să alegi ce ai nevoie. Puțină lume se întreabă care este cu adevărat diferența între mai multe tipuri de făină albă și nici nu își pune problema foietajului eșuat doar prin prisma acestui ingredient. Este, însă, foarte important să alegi făina potrivită, iar dacă găsești rețete pe internet să știi ce să faci cu fiecare în parte. Sunt câteva indicii pe care le vei găsi pe pachetul de făină care îți vor spune ce făină e mai bună pentru prăjituri și care este mai bună pentru pâine sau aluaturi. În primul rând ui- tă-te după cifre și numere: 000, 480, 550, 650. Fiecare dintre aceste cifre indică gradul de rafinare al făinii. Făina 000 este mai fină, mai albă și mai u-șoară. Făina 650 este mai puțin fină, mai închisă la culoare și are mai mult gluten. În rețete americane vei găsi și "Self-Rising Flour", adică o făină care are deja adăugat în ea agent de creștere. Poți să ți-o prepari singur și acasă adăugând în tipul de făină necesar pentru prăjituri. (sursa:www.foodstory.ro)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Zece sfaturi utile în bucătărie
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : E vremea pentru conserve
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Dovleacul, comoara din bucătărie
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Clătite cu banane și nuci
Pagina a fost generata in 1.6264 secunde