Descoperă Sibiul și împrejurimile

152
1
Descoperă Sibiul și împrejurimile - sibiufond-1375456643.jpg

Articole de la același autor

Alegerea destinației de vacanță pare, de departe, cea mai dificilă alegere. De aceea, orice recomandare poate influența, măcar într-o mică măsură, decizia finală. Pornind de la această idee, planurile se construiesc în jurul bugetului, al transportului și al timpului alocat vacanței și desigur dacă destinația este sau nu în afara țării. Iar de aici încolo lucrurile se pot simplifica radical dacă ne gândim ce ne dorim să ne înconjoare și cu ce ne vom umple timpul:relaxare sau distracție.

Una dintre destinațiile care le combină pe amândouă este Sibiul, o oază de liniște, dar și un loc plin de aventură.

O atmosferă aparte

Sibiu, sau Hermannstadt, cum este cunoscut de comunitatea nemțească sibiană, orașul te întâmpină cu o atmosferă aparte, de cetate medievală, în care regăsești o serie de obiective turistice importante.

Turul poate începe cu Piața Mare unde se pot vizita Muzeul Brukenthal, considerat al doilea cel mai bun muzeu din țară, datorită celor peste 1000 de picturi pe care le găzduiește. Lucrările expuse provin din colecții ale mai multor țări europene: Italia, Belgia, Austria și Germania, alături de care se află și colecția privată a guvernatorului Transilvaniei, Samuel Brukenthal, care datează din secolul al XV-lea.

De aici, se poate trece pe lângă Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelică, Podul Mincinoșilor și Piața Mică.

Un alt loc special din Sibiu este și Piața Huet care este considerată cea mai specială pentru arhitectura gotică a clădirilor construite în jurul ei.

Considerată loc de promenadă pentru sibieni, locul devine spectaculos mai ales vara când turiștii aleg să stea la o șuetă la una dintre cafenelele locului.

Atracții turistice din jurul orașului

După ce ai traversat la pas orașul, pregătește-te de distracție. Caută locațiile de unde poți să te dai cu parapanta, închiriază din centrul orașului biciclete sau mergi către Păltiniș pentru a te cățăra în parcul de tiroliane, Arka Parc. Și, de ce nu, dacă ai venit cu prietenii în vacanță, organizați o drumeție în munții Cindrel sau Făgăraș.

De altfel, la o oră de mers cu mașina se poate ajunge pe Transfăgărășan, cea mai spectaculoasă șosea montană din țară care ajunge la altitudinea de 2042 de m înălțime. Primul segment al Transfăgărășanului trece prin fața hidrocentralei de la Vidraru, amplasată subteran în masivul Cetățuia. De aici, se poate ajunge la Cetatea Poenari, de unde drumul urcă pe serpentine și viaducte.

Cât te costă o vacanță

Cazarea la Sibiu se încadrează între 70 și 200 de lei pe noapte și poate ajunge chiar și la câteva sute de euro pentru un hotel de 4 stele. Cât privește o masă în oraș, ea poate ajunge la 60 de lei de persoană pentru un meniu complet. Turiștii români și străini care vizitează Sibiul pot apela la centrele de informare, pentru detalii legate de cazare, transport sau atracțiile din zonă, asta dacă nu au făcut rezervare dinainte.

Indiferent că alegi să petreci un week-end sau mai mult în oraș este de preferat să rezervi un loc de cazare din timp, pentru că Sibiul este un oraș ce atrage foarte mulți turiști, având în vedere că mai tot timpul anului, aici se desfășoară evenimente dintre cele mai variate.

Comentează știrea

CRS
3 august 2013
MDA

de ce sa mergi pe transfagarasan sa faci o ora cu masina cand te poti duce pe transalpina care este la 15 minute distanta!!!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Lacul roz din Australia
Pagina a fost generata in 0.5172 secunde