Echilibrează-ți consumul de proteine și carbohidrați

186
Echilibrează-ți consumul  de proteine și carbohidrați - carbohidrati-1371120817.jpg
Este oare adevărat că dietele bogate în proteine topesc kilogramele mai repede decât cele bogate în carbohidrați?

Cei care preferă proteinele susțin că acestea te fac să slăbești mai repede, dar fără să te simți înfometat. Este adevărat că procesul de digestie a proteinelor consumă mai multă energie ca digestia oricăror altor nutrienți. Și cu toții avem nevoie de proteine (din carne, pește, lactate sau cereale) pentru mușchi puternici, oase sănătoase, echilibru hormonal și imunitate.

Totuși, corpul preferă carbohidrații drept sursă principală de energie, creierul având nevoie, cu precădere, de carbohidrați pentru a-și păstra vigilența și concentrarea. Dar, ca în cazul oricărei diete, există și dezavantaje.

Alimentația bogată în proteine cere un efort suplimentar din partea rinichilor și poate cauza pierderi de calciu din oase. În plus, prea multe proteine bogate în grăsimi vor ridica nivelul colesterolului. În schimb, o dietă bogată în carbohidrați va schimba nivelul glicemiei, va cauza riscul apariției diabetului și a fluctuaților de energie.

Echilibrul este soluția ideală

Lucrând împreună, proteinele și carbohidrații te vor ajuta să slăbești sănătos. Alege proteine slabe precum carnea de pui, de curcan, peștele sau lactatele sărace în grăsimi, toate în porții de mărimea unui pachet de cărți de joc sau a unui pumn strâns, în cazul carbohidraților. Consumă carbohidrați complecși: pâine integrală, paste integrale, orez brun și multe fructe și legume.

(sursa: www.goodfood.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4517 secunde