Faci prea multe în locul copilului tău? Iată ce riști

167
Faci prea multe în locul copilului tău? Iată ce riști - inloculcopilului-1370625457.jpg

Articole recomandate

Când copilul tău e suficient de mare să facă diverse "treburi gospodărești", de multe ori îți e "milă" de el, te gândești că tu ai făcut destule când erai de vârsta lui, iar el trebuie să-și trăiască copilăria. 

Apoi, timpul trece, iar copilului tău îi este din ce în ce mai greu să facă diverse lucruri, fie pentru că nu știe să le facă, fie pentru că i se pare normal să le faci tu. Iar când e adolescent, e deja prea târziu. Mai mult, pentru a evita discuțiile în contradictoriu cu copilul tău, vei face, din nou, lucruri care ar fi fost în responsabilitatea lui. 

Același lucru se poate spune și despre teme. Începând de la cele mai mici vârste, la cele mai mari. 

Este una să-l ajuți, să-i explici, să-l îndrumi, să-i arăți ce carte trebuie să citească pentru a ajunge la rezultatul dorit, și alta să faci temele, compunerile, desenele în locul copilului tău. 

Deși la prima vedere pare că îl ajuți, îl "ferești" de munca grea și istovitoare cu care tu ai fost obișnuit de mic, de fapt nu-l pregătești cu nimic pentru viață, spun psihologii. 

Nu va încerca să își rezolve singur problemele, nu va căuta soluții, ci doar va aștepta ca cineva să vină și să-l scoată din impas. Iar acel cineva e posibil ori să nu vină niciodată ori să nu fie dispus să-l ajute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8147 secunde