Ghid de alegere corectă a meniului

100
Ghid de alegere corectă a meniului - ghidmeniu-1416839873.jpg

Articole recomandate

Alegerea unui meniu corect, de exemplu, la prânz, te va ajuta să ai un tonus mult mai bun după-amiază, fără să te mai simți leneș și apatic. Iată cum poți fi cu bateriile încărcate toată ziua, potrivit www.goodfood.ro:

Mai puțină pâine

Dacă îți plac carbohidrații, dă la o parte felia de chiflă de deasupra sandviciului. Înlocuiește-o cu mai multe proteine slabe: pește fiert, șuncă, pui, ouă, creveți sau brânză slabă. Adaugă extra salată și legume, înlocuiește maioneza și untul cu avocado, humus sau tzatziki.

Rocada sandviciurilor

Bucură-te de sandviciurile preferate, dar nu de toate o dată. Mănâncă unul la prânz, cu iaurt degresat și un fruct, și păstrează-l pe al doilea că snack pentru după-amiază.

Adaugă proteine în salată

Câteva frunze nu-ți vor oferi nutrienții de care ai nevoie, așa că e foarte posibil să fii fără vlagă la câteva ore după masă, dacă nu consumi și proteine că puiul, peștele, ouăle, fasolea sau lintea. Alătură și o porție de orez brun, care ajută la eliberarea lentă a energiei.

Un alt fel de cartof

Alege un cartof mic (nu mai mare decât un mouse de computer) și umple-l cu ton, creveți, brânză de vaci sau amestec de fasole. Pune deasupra câteva linguri de iaurt slab și mănâncă alături de o salată.

Variază supele

nlocuiește supele cu smântână cu supe de legume, în care adaugă tofu, fâșii din piept de pui, feta fărâmițată sau câteva semințe de dovleac, pentru a mări cantitatea de proteine. Servește cu o felie de pâine integrală sau de secară.

Lucrezi până seara?

Dacă ai zile în care stai la birou până seara târziu, ia-ți mâncarea la pachet. Intră pe www.goodfood.ro și descoperă rețete pe care le poți pregăti în weekend, pentru a te bucura de ele toată săptămâna.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este un superaliment care ajută la scăderea colesterolului și la încetinirea arterosclerozei. Un factor extrem de important este modul în care îl pregătești pentru a obține maximum din beneficiile sale nutritive. Pentru mai mult gust și aromă, zdrobește-l sau toacă-l cu 10 minute înainte de a-l prepara și adaugă-l în mâncare după gătirea acesteia, pentru ca usturoiul să se încălzească ușor. În acest caz, va trebui să folosești mai puțin decât scrie în rețetă, fiindcă gustul va fi mai puternic. Dacă preferi o aromă mai puternică, amestecă-l cu puțin pesto sau salsa verde.

Fă o schimbare simplă

Dacă ai o zi ocupată sau stresantă, ceaiul verde te va calma, mulțumită unei componente-cheie, L-teanina. Consumul regulat de ceai verde, care are conținut mic de cofeină și mulți antioxidanți, a fost asociat cu scăderea riscului de Alzheimer și boli cardiace. Dacă ceaiul verde pur ți se pare prea amar, alege un amestec cu iasomie, citrice sau mentă.

O dietă echilibrată

Asigură-te că în meniul tău incluzi mâncăruri proaspete, neprocesate, și cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi (se pun la numărătoare și cele din compot sau congelate). Iată care sunt cantitățile necesare pe zi pentru femei. Calorii: nu mai mult de 2.000 de calorii pe zi. Grăsimi 70 g, dintre care nu mai mult de 20 g grăsimi săturate. Sare 6 g; Zahăr 90 g.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Cel mai sănătos meniu din lume
Luni, 18 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cât de repede știi să gătești
Joi, 07 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi masa de bucătărie
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 30 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 16 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.513 secunde