Grad de ocupare de 100%, în stațiunea Mamaia, prin programul "Litoral pentru Toți"

4354
Grad de ocupare de 100%, în stațiunea Mamaia, prin programul

Articole de la același autor

Programul "Litoral pentru Toți" se află în plină derulare, a doua serie de turiști fiind prezentă la malul mării. Gradul de ocupare, după prima serie, este de 100% în stațiunea Mamaia și de 40-60% în sudul litoralului.
Programul destinat iubitorilor de mare cu buget limitat mai poate fi accesat până la jumătatea lunii octombrie.

Turiștii iubitori de mare, care au venit pe litoralul românesc la începutul toamnei, sunt în număr ridicat, a precizat Cristian Bărhălescu, președintele ANAT Sud-Est. "Programul este în plină derulare. Prima serie de turiști a venit pe data de 1 septembrie, iar cea de-a doua pe 5 septembrie. Săptămâna viitoare mai urmează o serie. Prima perioadă a fost vândută, prin programul «Litoral pentru Toți», în proporție de 100% în stațiunea Mamaia și de 40-60% în sudul litoralului", ne-a informat președintele ANAT Sud-Est. Bărhălescu mai spune că «Litoral pentru Toți» a avut cel mai mare impact în stațiunea Mamaia pentru că aici s-a investit foarte mult comparativ cu restul litoralului românesc.
Prețul unui sejur de șase zile este cuprins între 159 de lei, la un hotel de o stea, și 495 de lei, la un hotel de cinci stele. De precizat că este primul an în care hotelurile de cinci stele au dorit să intre în programul "Litoral pentru Toți".
Cazarea pe șase nopți la un hotel de două stele prin program costă 189 de lei fără mic dejun și 249 de lei cu mic dejun inclus. Pentru trei stele, turistul trebuie să scoată din buzunar fie 219 lei fără mic dejun, fie 330 de lei cu mic dejun inclus. Cazarea la un hotel de patru stele costă 339 de lei.
Printre unitățile de cazare care oferă un sejur de șase zile la mare la prețuri reduse se numără: hotelurile Saturn, Florida, Splendid, Riviera, Oxford, Tomis, Perla, Majestic, Central, Olguța, Rio, Corsa, Sirena și alte 50 de unități de cazare de pe litoralul românesc.

Trei programe pentru turiștii întârziați
Potrivit informațiilor oferite de Cristian Bărhălescu, turiștii care se află la mare prin programul "Litoral pentru Toți" au acces gratuit la diferite puncte de atracție turistică. "Turiștii au acces gratuit la Acvariu, Delfinariu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară", a completat președintele ANAT Sud-Est, adăugând că "față de luna mai, gradul de răspuns al turiștilor la program este mult mai mare".
Programul "Litoral pentru Toți" a fost lansat de Asociația Litoral - Delta Dunării și ANAT și se află la cea de-a cincea ediție, însă pe litoralul românesc mai funcționează, în prezent, alte două programe: "Week-end pentru toți la mare" și "O săptămână la mare".
"O săptămână la mare", derulat de Patronatele din Turism, poate fi accesat de turiști până pe data de 30 septembrie. Prețurile variază între 160 de lei și 400 de lei, fiind oferite 9.000 de locuri de cazare de peste 60 de hoteluri clasate de la o stea la patru stele.
"Week-end pentru toți la mare" este lansat de ANAT cu scopul de a prelungi sezonul estival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3485 secunde