Idei pentru meniul festiv
Articole recomandate
În funcție de numărul, tipul și vârsta invitaților, puteți opta pentru o multitudine de rețete. Important e să le asociați inteligent între ele. Nu gătiți aperitive orientale, fripturi tradiționale și deserturi moderniste, ci încercați să le articulați într-un concept unitar, potrivit cu gusturile invitaților – este recomandarea specialiștilor de la Ceva.bun.ro.
De regulă, musafirii, chiar și cei tineri, sunt tentați să guste produse și preparate tradiționale, care rezonează cu perioada Crăciunului. În același timp, invitații își doresc să încerce și ceea ce nu găsesc acasă.
Iată o listă de sugestii pentru meniul festiv, din preparate tradiționale și moderne, din care puteți alege ce considerați mai potrivit:
Aperitive reci
Avangarda oricărei mese din perioada sărbătorilor de iarnă rămân aperitivele reci. Preparați-le din timp, pentru a le avea atunci când musafirii, poftiți și nepoftiți, vă bat la ușă. Încercați și aperitive mai sofisticate:
Creveți în foietaj
Roșii umplute cu spanac și mugur de pin
Roșii umplute a la grec
Chifteluțe din carne cu verdeață
Creveți picanți cu portocale
Tartine cu brânză la cuptor
Ciuperci umplute cu brânză, șuncă și roșii
Ouă scoțiene
Supe
Cu atâtea preparate grele, musafirii dumneavoastră vor fi încântați dacă vor avea posibilitatea să servească și o supă sau o ciorbă ca la mama acasă. Așadar, puteți găti orice supă-cremă și pentru că sunt ușor de reîncălzit. Încercați și alte ciorbe tradiționale românești:
Ciorbă de perișoare
Ciorbă de potroace
Ciorbă de vită
Ciorbă de pui cu tarhon
Borș de cocoș
De regulă, musafirii, chiar și cei tineri, sunt tentați să guste produse și preparate tradiționale, care rezonează cu perioada Crăciunului. În același timp, invitații își doresc să încerce și ceea ce nu găsesc acasă.
Iată o listă de sugestii pentru meniul festiv, din preparate tradiționale și moderne, din care puteți alege ce considerați mai potrivit:
Aperitive reci
Avangarda oricărei mese din perioada sărbătorilor de iarnă rămân aperitivele reci. Preparați-le din timp, pentru a le avea atunci când musafirii, poftiți și nepoftiți, vă bat la ușă. Încercați și aperitive mai sofisticate:
Creveți în foietaj
Roșii umplute cu spanac și mugur de pin
Roșii umplute a la grec
Chifteluțe din carne cu verdeață
Creveți picanți cu portocale
Tartine cu brânză la cuptor
Ciuperci umplute cu brânză, șuncă și roșii
Ouă scoțiene
Supe
Cu atâtea preparate grele, musafirii dumneavoastră vor fi încântați dacă vor avea posibilitatea să servească și o supă sau o ciorbă ca la mama acasă. Așadar, puteți găti orice supă-cremă și pentru că sunt ușor de reîncălzit. Încercați și alte ciorbe tradiționale românești:
Ciorbă de perișoare
Ciorbă de potroace
Ciorbă de vită
Ciorbă de pui cu tarhon
Borș de cocoș
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014
Marţi, 23 Decembrie 2014