Idei pentru meniul festiv

420
Idei pentru meniul festiv - ideimeniu-1419257000.jpg

Articole recomandate

În funcție de numărul, tipul și vârsta invitaților, puteți opta pentru o multitudine de rețete. Important e să le asociați inteligent între ele. Nu gătiți aperitive orientale, fripturi tradiționale și deserturi moderniste, ci încercați să le articulați într-un concept unitar, potrivit cu gusturile invitaților – este recomandarea specialiștilor de la Ceva.bun.ro. 


De regulă, musafirii, chiar și cei tineri, sunt tentați să guste produse și preparate tradiționale, care rezonează cu perioada Crăciunului. În același timp, invitații își doresc să încerce și ceea ce nu găsesc acasă. 


Iată o listă de sugestii pentru meniul festiv, din preparate tradiționale și moderne, din care puteți alege ce considerați mai potrivit:

 

Aperitive reci


Avangarda oricărei mese din perioada sărbătorilor de iarnă rămân aperitivele reci. Preparați-le din timp, pentru a le avea atunci când musafirii, poftiți și nepoftiți, vă bat la ușă. Încercați și aperitive mai sofisticate:

Creveți în foietaj

Roșii umplute cu spanac și mugur de pin

Roșii umplute a la grec

Chifteluțe din carne cu verdeață

Creveți picanți cu portocale

Tartine cu brânză la cuptor

Ciuperci umplute cu brânză, șuncă și roșii

Ouă scoțiene

Supe

Cu atâtea preparate grele, musafirii dumneavoastră vor fi încântați dacă vor avea posibilitatea să servească și o supă sau o ciorbă ca la mama acasă. Așadar, puteți găti orice supă-cremă și pentru că sunt ușor de reîncălzit. Încercați și alte ciorbe tradiționale românești:

Ciorbă de perișoare

Ciorbă de potroace

Ciorbă de vită

Ciorbă de pui cu tarhon

Borș de cocoș



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri la servirea bucatelor
Pagina a fost generata in 3.1219 secunde